Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanje u Rim

Vječne uspomene iz Vječnoga Grada

Večernji Travel Club - Rim
Foto: Thinkstock
1/2
24.04.2014.
u 17:00

Ugodne šetnje rimskim ulicama i odmor na trgovima obogatite posjetom rimskim crkvama

S Večernjim listom, kao najčitanijim hrvatskim dnevnim listom, uvijek ste u središtu događaja, pa tako u svibnju Večernji list organizira turističko putovanje u Rim, netom nakon kanonizacije pape Ivana Pavla II. i pape Ivana XXIII. Događaj je to u koji će biti uprte oči cijeloga svijeta, a pođete li na put s Večernjim Travel Clubom, moći ćete osjetiti posebno ozračje koje će u Vječnom Gradu vladati nakon toga. Rim se može pohoditi turistički ili hodočasnički. Ili – i jedno i drugo. Ugodne šetnje rimskim ulicama i odmor na rimskim trgovima mogu se spojiti u jedinstveni događaj posjetom brojnim rimskim crkvama.

Obilazak pješice

Po mnogima je posjet Rimu najbolje početi iz njegova središta, odnosno od dijela koji ne pripada samomu Rimu jer je riječ o samostalnoj državi Vatikanu. Vatikanski Trg sv. Petra i istoimena bazilika oduzimaju dah svakome, bez obzira na to je li hodočasnik, turist ili putnik namjernik. Monumentalne građevine iz kojih se iščitava povijest Rima i koje se isprepliću sa suvremenošću daju Rimu neodoljiv šarm. U sam Grad Vatikan, dakako, ne može se ući, ali svakako razgledajte baziliku i muzeje s nemjerljivim umjetničkim blagom. Redovi za ulaznice vrlo su dugi, pa ulazak unaprijed osigurajte online. Rim je najbolje obilaziti pješice. Svibanj u Rimu po mnogima je najljepši mjesec: dani su dugi i topli, ali nisu prevrući i sparni kao usred ljeta.

Foto: pixabay

Osvježenje se može potražiti uz brojne rimske fontane, od kojih je možda najpoznatija Fontana di Trevi, a u svibanjskim noćima lijepo je sjediti dokasna na kojem rimskom trgu. No, za one koji ne znaju, sjedenje na terasama u kafićima na rimskim trgovima može biti jako skupo iskustvo. Naime, cijene pića ili hrane na terasi nekoliko su puta više od cijena istih proizvoda ako se sjedi i naručuje unutar istog lokala. A najjeftinije je popiti nešto za šankom.

Cijene u Rimu više su nego u Hrvatskoj, pa birajte gdje ćete i što kupiti. Primjerice, boca vode na glavnoj ulici može biti dvostruko skuplja od one kupljene u obližnjoj sporednoj ulici. Isto je i s krunicama, križićima i svetim sličicama – što ste bliže Vatikanu, cijena im vrtoglavo raste.

Papin blagoslov

Putovanje u Rim Večernji Travel Club uz podršku agencije Spektar putovanja bit će od 29. svibnja do 1. lipnja, a uključuje prijevoz autobusom, smještaj u hotelu 3* uz noćenje i doručak te pratitelja putovanja. Putnici će moći razgledati najveće i najpoznatije turističke atrakcije u Vatikanu i Rimu, a u nedjelju na Trgu sv. Petra primit će blagoslov pape Franje. Cijena je 1990 kuna po osobi. Više informacija o ponudi pronađite na www.vecernji.hr i www.spektar-putovanja. hr te u poslovnicama Spektar putovanja u Zagrebu, Strossmayerov trg 8 (tel. 01/48 97 999), Tkalčićeva 15/I (tel. 01/48 19 300)i Preradovićeva 37 (tel. 01/45 53 400). Doživite Rim u svibnju s Večernjim Travel Clubom i imat ćete vječne uspomene iz Vječnog Grada.

>> Prvi puta u povijesti četvorica papa na Trgu sv. Petra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije