Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od vinske preporuke

Priča o berbi na 'naslovnici' Piquentuma

vino
Foto: PR
24.08.2014.
u 08:00

Napiši mi kartulinu, pismo u boci... Pozdrav iz Istre, s Buzeštine, u vidu sjajne malvazije stiže u zajedničkom projektu vina Piquentum i dizajnerskog studija Sonda iz Vižinade

         Za dizajn etikete vina Piquentum Brazda, studio Sonda je osvojio je prestižnu nagradu Red Dot, i to u konkurenciji 7096 prijavljenih radova iz 49 zemalja. Etiketa vina Piquentum Brazda veže se za 21. rujna 2012. godine, na dan berbe grožđa koje se koristilo u proizvodnji ovoga vina. Dimitri Brečević, koji potpisuje vinski dio projekta, ističe vrijeme, prostor i iskrenost kao komponente koje su okosnica projekta. Na dan berbe prikupljena je dovoljno primjeraka regionalnih novina Glas Istre, koje su dvije godine kasnije, prilikom buteljiranja vina, poslužile kao osnova za izradu etikete. Red Dot jedno je od najvećih dizajnerskih priznanja u svijetu s najduljom tradicijom. Studiju Sonda je ovo šesta “točka” u portfelju nagrada, ovog puta za vino iz Obećane zemlje - Istre. Piquentum Brazdu, sjajnu malvaziju iz 2012., kreirao je Dimitri Brečević, predstavnik mlade vinarske struje rođen u Francuskoj. Studirao je enologiju u Bordeauxu, a onda se vratio korijenima, u Istru gdje je rođen njegov otac. - Morate razumjeti grožda, terroar i potrošača, kako biste pronašli pravi balans. Želim otkriti karakter ove zemlje, kaže Dimitri čija je majka Francuskinja iz gradić Jurançon, srca vinske regije poznate po bijelim vinima. Piquentum nudi tipičnu aromu istarske malvazije.- Vjerujem u vina kojima je potrebno više vremena da bi razvila lijepe arome - kaže Brečević.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije