Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tako lagana i zdrava

Potpuno drugačija panna cotta. Napravite je za ručak

panna cotta
Foto: Thinkstock
23.04.2014.
u 12:53

Napravite kremu od cvjetače, mariniranih račića sa želeom i kavijara

Krema od cvjetače: 1 srednja cvjetača, 200 ml slatkog vrhnja, 100 g maslaca, 2 lista želatine potopljena u hladnu vodu, 100 ml vode

Priprema: Očišćenu i nasjeckanu cvjetaču stavite u tavu i prelijte vodom. Dodajte maslac i pirjajte dok voda ne ispari. Dodajte slatko vrhnje i kuhajte dok ne postane gusto. Izblendirajte smjesu u blenderu, dodajte list želea, sol, papar i prelijte u tanjur.

Žele: 1 kg račića, 500 g povrća za juhu, 6 listova želatine potopljenih u hladnoj vodi

Priprema: Kuhajte račiće i povrće za juhu na tihoj vatri oko 2 sata. Nakon toga procijedite tekućinu u metalnu posudu i dodajte želatinu. Kada je krema od cvjetača spremna, prelijte preko nje tanak sloj želea.

Račići: šest račića srednje veličine marinirajte u limunovom soku i maslinovom ulju, u koje ste dodali nasjeckano začinsko bilje, sol i papar.

>>Salata od šampinjona za prste polizati!

>>Jeste li čuli za empanade? Punite ih slatkim ili slanim nadjevima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije