Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad se zaželite...

Baš biste nešto slano za pod zub? Ispecite lažne kiflice s hrenovkama

pogačice s hrenovkama
Foto: Thinkstock
13.02.2014.
u 15:40

Za ovo će vam trebati kore za pitu, hrenovke, jaja...

Sastojci:

6 kora za pitu, 5 hrenovki, 3 dl jogurta, 2 jaja, 0,5 dl ulja, 1/2 vrećice praška za pecivo, 3 ravne žlice griza, sezam, sol

Priprema:

U posudi umutiti jogurt, jaja, prašak za pecivo, ulje, griz i malo soli po želji. Jednu koru za pitu premazati pomoću kuhinjske četke smjesom od jogurta. Prekriti je drugom korom i opet premazati smjesom od jogurta. Zatim duž jednog kraja kore rasporediti dvije cijele i jednu polovinu hrenovke jednu do druge, te kore pažljivo zarolati. Oblikovanu rolu prerezati na 5 jednakih dijelova. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu rolu i također je narezati na manje komade.

Pekač obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega rolice s hrenovkama. Premazati ih preostalom smjesom od jogurta i posipati sezamom.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.

>>'Prozračne' i ukusne - Pogačice s kajmakom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije