Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novitet

Amazon lansirao pametni mobitel za šopingoholičare

amazon
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
19.06.2014.
u 20:54

Uz 3D perspektivu cilj je promijeniti način na koji kupujete online

Jeff Bezos, šef Amazona, najveće internetske trgovine na svijetu, predstavio je svoj novi proizvod – pametni mobitel za šopingoholičare. Bezos je ponudio primamljiv mobitel, no s jednim ciljem – da zaradi i na telefonu, odnosno hardveru, te da uz pomoć raznih dodataka svoje kupce učini još ovisnijima o kupnji na Amazonu. A da su mu ambicije velike, pokazao je već na predstavljanju, bez ustručavanja usporedivši Fire Phone s trenutačno top mobitelima poput Samsungova Galaxyja S5 i Appleova iPhonea 5S. Kamera je, kako je rekao Bezos, bolja od njihove, posebice u uvjetima slabog osvjetljenja. Usto, pohvalio se Bezos, riječ je o najinovativnijem pametnom telefonu jer s četiri kamere producira 3D sliku, odnosno pruža dinamičku perspektivu

3D dubina slike

Ipak, sve to nisu revolucionarne mogućnosti koje je baš Amazon otkrio. Koliko god se hvalio, 3D sliku već su odavna nudili mnogi, primjerice LG, no nikada kod korisnika nisu postigli popularnost. 3D slika tek je dodatak koji nije bio presudan za kupnju. Je li Bezos pogodio pravo vrijeme za lansiranje poboljšane verzije, tek će se vidjeti. Naime, njegova je krilatica oduvijek bila – činiti teške stvari dobro i jednostavno. A kritičari tvrde, Apple to čini bolje, no Amazon ipak nadmašuje Google.

>>Amazonov prvi mobitel ima 3D sučelje i može prepoznavati predmete

Osim 3D slike, koja po nekima može, ali i ne mora privući kupce, glavna značajka Fire Phonea je aplikacija Firefly koja prepoznaje sto milijuna objekata i pomoći će da upravo te stvari kupite na Amazonu. Usto će Amazon imati velik izvor podataka o ponašanju svojih kupaca. Aplikacija Mayday doziva putem videa službe za korisnike koje nisu dostupne na drugim mobitelima.

Ekran od 4,7 inča

Fire Phone ima ekran od 4,7 inča, nije vrhunski ni u jednom dijelu, no Bezos tvrdi, optimiziran je tako da se lako koristi jednom rukom. Upravljati se može pomicanjem uređaja postrance ili gore-dolje za skrolanje internetom ili fotografijama.

Uređaj pokreće posebna verzija Android operativnog sustava – Fire OS 3.5 u kojima nema Googleovih usluga. Fire Phone moći će se nabaviti po cijeni od 649 dolara i ona se odnosi na otključani uređaj bez ugovornih obveza. Uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora, zasad ekskluzivno u SAD-u sa (AT&T) 32 GB, model će stajati 199 dolara, a 64 GB 299 dolara. Dakle, ni cijena nije posebno primamljiva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije