Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Secret Arts Cinema

Zavirite u utrobu slavne zgrade Osmice

ss
06.03.2017.
u 12:18

Program Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule okrenut je filmovima koji slave ljudsku kreativnost

Secret Arts Cinema novi je filmski program tajnih projekcija posvećenih dizajnu, arhitekturi i umjetnosti. Unazad četiri tjedna održao se u Osijeku, Rijeci i Splitu, a sad je došlo vrijeme za "Beskonačnu sreću" u Zagrebu. Mjesto projekcije je savršeno za ovaj film: Oris – Kuća arhitekture.

"Beskonačna sreća" je dokumentarni film o "najboljoj rezidencijalnoj zgradi na svijetu”, slavnoj 8 Tallet (Osmici) koja je smještena u predgrađu Copenhagena, a projektirao ju je nagrađivani arhitekt Bjarke Ingels. Film su realizirali Ila Bêka i Louise Lemoine, umjetnički i životni partneri, arhitekti i dokumentaristi koji iznalaze nove narativne filmske forme o suvremenoj arhitekturi. Oni žive i rade u Parizu, a predaju i na prestižnom sveučilištu Columbia. Njihov film uvršten je u kolekciju Muzeja moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku, a donosi zavodljivu, simpatičnu i pamtljivu priču o slavnoj zgradi i njenim stanovnicima. 

Nakon projekcije u Oris Kući arhitekture u Zagrebu bit će održan razgovor s arhitektima Teom Horvat i Robertom Loherom, a osim o filmu i Osmici razgovarati će se i o održivoj arhitekturi, ali i o arhitekturi održivog društva. Pored filma i razgovora, posjetitelje Kuće arhitekture i programa Secret Arts Cinema očekuje i izložba fotografija s Instagrama. Hashtag je krajnje predvidiv: #8house, a fotografi su poslali svoje fotografije sa svih strana svijeta. 

Program Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule okrenut je filmovima koji slave ljudsku kreativnost, odnosno filmovima koji tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije