Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Vladavina Ultrona je čvrsta karika u nizu Marvelovih filmova

osvetnici
02.05.2015.
u 18:55

U ekipi je Hawkeye, ali ne onaj iz X-mena, a potpuno je redefiniran i negativac Ultron

Ako su osamdesete bile dekada znanstvene fantastike, a devedesete romantične komedije, dvijetisućite su označile dolazak superjunačkog žanra čiji se kraj nikako ne nazire. U hiperprodukciji adaptacija poznatih stripova neminovno se dogodilo stvaranje, pa preklapanje različitih svjetova u kojima se traži prostor za stvaranje novih narativa.

Nespojivi likovi

U najnovijem "Osvetnici: Povratak Ultrona", koji ujedinjuje Iron Mana (Robert Downey Jr.), Thora (Chris Hemsworth), Hulka (Mark Ruffalo), Kapetana Ameriku (Chris Evans), Crnu Udovicu (Scarlett Johansson), Hawkeyea (Jeremy Renner) i niz drugih naoko nespojivih likova, od kojih mnogi imaju samostalne filmove, mnogo je toga izmijenjeno u odnosu na stripove (podrijetlo Ultrona, kojeg igra James Spader) i ranije filmove (Quicksilver, kojeg igra Aaron Taylor-Johnson, znatno je drugačiji od Quicksilvera, kojeg je u "X-men: Dani buduće prošlosti" utjelovio Evan Peters).

Scenarist i pisac Joss Whedon takvim je zahvatima otvorio vrata sasvim novoj, svježoj priči koja ne ovisi o često slabijim prethodnicima, omogućivši stvaranje filma koji je razigranom atmosferom, geekovskim humorom i raskošnim prizorima borbi nadmašila prve "Osvetnike", u kojima je S.H.I.E.L.D. još uvijek bio prva linija obrane, a glavni negativac bio je sada potpuno preskočeni Thanos.

Neka nova Jugoslavija

Novi "Osvetnici" čvrsta su karika u dugom nizu Marvelovih filmova, a kao kuriozitet za našu publiku izdvajamo da se velik dio radnje događa u fiktivnoj istočnoeuropskoj državi Sokoviji, stvorenoj u bizarnom miksu motiva iz različitih povijesnih trenutaka bivše Jugoslavije i nekadašnjeg SSSR-a.

>>  SF spektakl 'Osvetnici' ruši rekorde u kinima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije