Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranfilm u koprodukciji

Valter će ponovno braniti Sarajevo

Valter kineski
Foto: (arhiva)
13.04.2014.
u 16:21

Snimanje počinje uskoro, a detalji projekta vrijednog 7 milijuna eura još se drže u tajnosti

Iz Jadranfilma nam je potvrđena senzacionalna vijest: u bosansko-kinesko-hrvatskoj koprodukciji uskoro počinje snimanje remakea jugoslavenskog ratnog filma „Valter brani Sarajevo“ kojeg je 1972. godine u produkciji Bosna filma snimio Hajrudin Krvavac.

Film je sredinom sedamdesetih ostvario ogroman uspjeh u Kini, gdje ga je vidjelo više od 700 milijuna ljudi, a Bata Živojinović poput Che Guevare krasio je majice, šalice, upaljače...

Od 2008. godine Jadranfilm je bio u pregovorima oko uključivanja u projekt koji će sutra, u ponedjeljak 14. travnja, i službeno predstaviti u zagrebačkim prostorijama Jadranfilma.

Predsjednik kompanije China Star Media Bing Xiang, potpredsjednik kompanije Hong Kong Satellite International Media Group Andrew Ning i predsjednik kompanije Golden Crystal Science Wu Zhong činili su kinesku delegaciju koja se prošlog tjedna sastala s Federalnim ministrom kulture Bosne i Hercegovine i potpisala ugovor vrijedan 7 milijuna eura.

Potpisivanju su nazočili i predsjednik uprave Jadranfilma Vinko Grubišić te direktor Filmskog centra Sarajevo Adis Bakrač. Oni najavljuju kako snimanje kultnog filma uskoro počinje, ali o glumačkoj podjeli i drugim detaljima još nisu bili spremni razgovarati. Poznato je samo da će film biti sniman na području BiH, što je definirano ugovorom.

Komentara 1

Avatar đesi_đejmz
đesi_đejmz
18:14 13.04.2014.

ha ha ha ovi kinezi nisu normalni sto posto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije