Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENTARAC "SUTRA"

Ruski buntovnici vide umjetnost u prevrtanju policijskih automobila

Sutra
27.04.2014.
u 12:20

Jedan od dokumentaraca o kojem se opravdano najviše pričalo na proteklom Berlinaleu u našim je kinima

Građani zemalja našega tipa – dakle, zemalja u kojima caruju korupcija, klijentelizam, kriminal... – na različite načine pokušavaju izražavati svoj bunt. Anarhistička skupina Vojna (Rat) u Rusiji to izražava pomalo djetinjastim nepodopštinama: kradu po dućanima, stavljaju žvakaće gume u ključanice na ulazima Putinovih agencija, hodaju po automobilima običnih građana, dok policijske prevrću...

I sve je to dio ne samo izražavanja bunta nego po njima i kreativnog umjetničkog djelovanja. Što je tu zapravo art, teško je reći – po njihovom bi ekipa Jackassa bila Picasso – ali mora se priznati da im kreativnosti u pravljenju štete ne nedostaje. Andrej Grjazev u dokumentarcu "Sutra" bilježi njihovo djelovanje u stilu filma-istine, ali osim vjerodostojne, potpuno ogoljene kronike načelno samoubilačkog angažmana podložnog sociološkim analizama i interpretiranjima, gradi i jednako upečatljivu paralelnu priču kroz odnos supružnika, članova skupine, osobito majke, i njihova sinčića Kaspera.

Opravdano jedan od dokumentaraca o kojem se najviše pričalo na proteklom Berlinaleu.

Ocjena: 5/5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije