Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S ONE STRANE

Ogrestina propitkivanja oprosta i osobnih rana

14.01.2014., Zagreb - Branimir centar, Cinestar kino, premijera filma Projekcije Zrinka Ogreste. Nakon filma se odrzala tribina vezana uz film na kojoj su sudjelovali Lada Kastelan, Aleksandra Mindoljevic, prof. psihologije, dr. Nenad Korkut, glasnogovorn
Foto: Pixsell
03.03.2015.
u 11:50

Scenarij je napisao s Matom Matišićem, a producenti su zagrebački Interfilm, beogradski Zillion film i HRT

Redatelj Zrinko Ogresta počeo je danas snimanje svojega najnovijeg, osmog dugometražnog igranog filma "S one strane". Film je najavljen kao psihološka ljubavna drama u čijem je fokusu zrela želja za obnovom ljubavi izgubljene prije dvadeset godina. Prema Ogresti, film se baviti temom oprosta, jesmo li kadri oprostiti, potpuno i bez zadrške:

– Postalo je opće mjesto govoriti o "potrebi oprosta", "oprostiti, ali ne zaboraviti", kao da je oprost neki kolektivni čin. Međutim, oprost je uvijek osoban zato što je rana osobna – kaže Ogresta koji ovim filmom najavljuje nastavak propitkivanja filmskih izražajnih sredstava u kreiranju priče, zbog čega je prošli film "Projekcije" u cijelosti snimljen u subjektivnim kadrovima.

Scenarij za ovaj film napisao je s Matom Matišićem, a producenti filma su zagrebački Interfilm, beogradski Zillion film i HRT.

Uloge bivših supružnika tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, a u ostalim su ulogama Lela Margetić, Vinko Kraljević, Ivan Brkić, Mate Gulin, Tihana Lazović, Iskra Jirsak i drugi. Film sufinanciraju HAVC i Filmski centar Srbije, a trebao bi biti završen do kraja godine.

>> Škorić smijenjena, novi predsjednik Šerbedžija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije