Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade ZFF-a

Najbolji je mađarski film "Saulov sin" Laszla Nemesa

Scena iz filma "Saulov sin"
Arhiv VL
22.11.2015.
u 13:24

Najboljim filmom proglašen "Saulov sin"

        Najboljim filmom 13. Zagreb film festivala proglašen je hvaljeni “Saulov sin” mađarskog redatelja Laszla Nemesa osvojivši tako Zlatna kolica. Zlatna kolica za najbolji kratkometražni film osvojio je francuski film “Nekoliko sekundi” redateljice Nore El Hourch, a najboljim filmom u festivalskom programu Kockice proglašen je film “Zvjerka” Daine O. Pusić.

Najboljim filmom programa PLUS proglašen je nizozemski “Princ” Sama de Jonga. Posebno priznanje u natjecateljskom programu kratkometražnog igranog filma dodijeljeno je filmu “Nemir” redateljice Ene Sendijarević. U programu Kockice dva posebna priznanja dobili su filmovi “Nas dva” Andrije Mardešića i “Piknik” Jure Pavlovića.

Pobjednike u kategoriji dugometražnog igranog filma odabrali su članovi žirija Levan Koguashvili, redatelj filma “Spojevi naslijepo”, lanjskog dobitnika Zlatnih kolica za najbolji dugometražni igrani film, Cristoph Thoke, producent i Jessica Woodworth, redateljica.O pobjednicima u kategoriji kratkometražnog igranog filma i programa Kockice odlučivali su Andrei Creţulescu, redatelj, dobitnik Zlatnih kolica za najbolji kratkometražni film 2014.; Sata Cissokho, koordinatorica festivala iz tvrtke Memento Films te Sonja Tarokić, redateljica.Posebna priznanja u programu dugometražnog filma izborili su danski film “Rat” u režiji Tobiasa Lindholma i australski film “Tanna” u režiji Bentleya Deana i Martina Butlera.

Dobitnik HT Nagrade publike je francuski film “Novi klinac” Rudija Rosenberga koji je ocijenjen najvišom prosječnom ocjenom, 4.8.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije