Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsolutni rekorder

Jurski svijet u vikendu otvaranja zaradio 512 milijuna dolara

jurski svijet
Foto: screenshot/youtube
1/2
16.06.2015.
u 11:03

Internacionalno, film je od prodaje ulaznica zaradio više od 307 milijuna dolara.

Jurski svijet, četvrti dio filmskog serijala, globalno je prvi film koji je u prvih nekoliko dana prikazivanja u kinima zaradio vrtoglavih 511.8 milijuna dolara.

Internacionalno, film je od prodaje ulaznica zaradio više od 307 milijuna dolara. Osim što je rekorder u 2015., Jurski svijet je drugi najbolji otvaratelj prikazivanja u Americi nakon što su Marvelovi Avengersi zaradili 207.4 milijuna dolara u 2012.

Prošlo je 14 godina otkad je posljednji film o događajima iz Jure prikazivan u kinima. Ovaj uspjeh daleko nadmašuje procjene uoči prošlog vikenda prema kojima se pretpostavljalo da će film otvoriti vikend zaradom od 125 milijuna dolara.

Prema izlaznim anketama 39 posto gledatelja bilo je mlađe od 25 godina, što znači da je film zainteresirao različite generacije, među kojima su i oni koji su 1993. gledali prvi dio Jurskog parka.

Publika je ujedno i dodatno motivirana platiti koji dolar više da bi film pogledala na platnu većeg formata. Oko 48 posto američke publike izabralo je 3D projekciju.

Redatelj filma je Colin Trevorrow, a izvršni producent je Steven Spielberg.

Foto: Alcatel

>> Ova fotografija razbjesnila je fanove diljem svijeta jer nisu vidjeli što je na njoj

Komentara 2

DU
Deleted user
13:06 16.06.2015.

A je vam naslov.. novinarska posla i pismenost... Jurski svijet... ja sad idem citat i mislim imaju dinosaure robote ili koga vraga.. a ono film Jurski svijet je zaradio....

TO
tovaravot
12:10 16.06.2015.

prihod nije isto sto i zarada. po stoti put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije