Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz obljetnicu rođenja

Hrvatska premijera Emmyjem ovjenčanog filma o Miji Čorak Slavenskoj

Mia Čorak Slavenska
Foto: arhiva
1/3
05.07.2016.
u 14:23

Na projekciju će iz Los Angelesa doputovato Mijina kćer Maria Ramas, koja je snimanjem filma ispunila obećanje dano majci prije smrti

U povodu 100. obljetnice rođenja Mije Čorak Slavenske, u subotu, 9. srpnja u 19.30 sati u Slavonskom Brodu održat će se hrvatska premijera dokumentarnog filma "Mia – a Dancer's Journey" o toj velikoj plesnoj umjetnici i prvoj hrvatskoj primabalerini.

Na projekciju će iz Los Angelesa doputovati i producentica, scenaristica i redateljica, Mijina kćer Maria Ramas, koja je snimanjem filma ispunila obećanje dano majci prije smrti.

Uz brojne dokumentarne snimke Mijinih plesnih nastupa, snimljenih izjava i sjećanja, o balerini u filmu govore i njezini suvremenici, plesni partneri i studenti. Film čije je prikazivanje u SAD-u počelo prošle jeseni nagrađen je prestižnom i nadaleko poznatom nagradom "Emmy" u kategoriji umjetnosti i kulture te povijesti.

>> Ogroman interes plesača za natjecanje "Mia Čorak Slavenska"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije