Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki varalice

Film sa 10 nominacija za Oscara kopira Scorsesea

Američke varalice
27.01.2014.
u 13:22

“Američki varalice” samo su solidan, u dijelovima odličan, ali nikako velik “oskarovski” film kakvi su u prošlosti osvajali silne nominacije.

Koliko će deset nominacija za Oscara pomoći promociji “Američkih varalica”, toliko bi više moglo biti i razočaranih. Naime, Oscar kao reklamni alat može imati velik utjecaj, ali samo kada je film na razini onoga što se očekuje za “oskarovski film". Koliko su takva očekivanja problem za sebe, to je drugi par rukava, ali nikada se ne smije podcijeniti snagu očekivanja, tj. razočaranja. A “Američki varalice” samo su solidan, u dijelovima odličan, ali nikako velik “oskarovski” film kakvi su u prošlosti osvajali silne nominacije.

Priča o preljubničkom paru varalica (Bale, Adams) koje padnu u kandže suludog agenta FBI-ja (Cooper) i s njim moraju navući u prijevare političare i mafiju, i sam ima nešto od prijetvornog u režiji Davida O. Russella. Film je neprestano između groteske i drame, stilski ambiciozan, ali neizbrušen, a Russell djeluje kao kopirant Scorsesea iz faze “Casina”, “Dobrih momaka” i općenito njegova razbarušenog, stilski vrlo razigranog rukopisa u kojem veliku ulogu ima naglašeni soundtrack. Film je načelno zabavan, s odličnom kamerom i rekonstrukcijom 1970-ih (izuzetno izazovni kostimi Amy Adams) i glumačkom ekipom, ali pomalo djeluje kao vješta kopija.

Ocjena: 3,5/5

Komentara 4

DU
Deleted user
11:56 13.02.2014.

...složio bih se s komentatorom da je pretenciozno ovaj film predlagati za toliko Oskara. Osim ako zaista nije (a je) suša kvalitetnih (američkih) filmova. I zaista je "načelno" zabavan, jer bi se njegovo trajanje, bez posljedica, moglo skratiti na 1h30min.

Avatar billybull
billybull
14:28 27.01.2014.

kao prvo, hustler nije varalica....nadalje, zasto dajete oremovicu da nesto komentira, kad je opcepoznato da ce popljuvati sve na racun necega napravljenog prije 30 godina...covjek je jednostavno u 70-ima prestao odrastati, I frustracije proizisle iz toga sada nama tu prodaje....

IV
ivanhorvat2001
17:14 15.02.2014.

zestoko smece od filma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije