Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski festival

'Bijesne bakice' otvorile ZagrebDox

bijesne bakice
Foto: ZagrebDox
24.02.2015.
u 16:56

estival dokumentarnih filmova trajat će do nedjelje 1. ožujka i dotad će ponuditi više od 150 naslova suvremene svjetske dokumentarne produkcije

        Projekcijom dokumentarca “Bijesne bakice”, u kojem dvije vremešne junakinje propitkuju same temelje kapitalizma, u pet dvorana zagrebačkog Cineplexxa Centar Kaptol počeo je u nedjelju 11. ZagrebDox.

– Ovo će biti dobar, opušten, zanimljiv festival koji će dostojno uvesti ZagrebDox u drugo desetljeće njegova života. Sjajna ekipa omogućuje da stresa bude što manje, da se dokumentarac drugačiji od onog koji smo nekad gledali i snimali prikazuje u Zagrebu te da se tako podrže nove snage, ideje i filmovi. No najvažnijim mi se čini kreativan razgovor o filmovima – izjavio je direktor Nenad Puhovski.

Festival dokumentarnih filmova trajat će do nedjelje 1. ožujka i dotad će ponuditi više od 150 naslova suvremene svjetske dokumentarne produkcije. Glavni je natjecateljski program podijeljen na međunarodnu i regionalnu konkurenciju, a prateći programi sadrže izbor dokumentaraca Vinka Brešana, antologiju hrvatskih glazbenih dokumentaraca, Happy Dox, Blistok i druge.

>> Dokumentarac "Nada na kocki", koji prati "grčkog Che Guevaru", stiže na Zagrebdox    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije