Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZIJA

Beograd se ne usudi prikazati Grlićev film ‘Ustav RH’?

Ustav Republike Hrvatske
28.09.2016.
u 22:31

Ako je plakat provokativan, tako i treba biti jer u suprotnom znači da smo promašili kampanju, kaže producent Ivan Maloča

Svega mjesec dana prije početka prikazivanja novog nagrađivanog filma Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske” u Srbiji (i Crnoj Gori), srpski ogranak Blitza odbio je distribuciju filma na tom području.

Opravdanje odluke nekomercijalnim karakterom filma začudilo je redatelja Rajka Grlića i producentsku kuću Interfilm, s obzirom na to da je film pogledan i ugovorom potpisan još prije ljeta pa su se pojavile sumnje da je riječ o strahu od veleplakata koji su trebali preplaviti Srbiju, a na kojima piše samo “Ustav Republike Hrvatske u Srbiji od 20. oktobra”.

– Ne mogu komentirati situaciju jer smo u delikatnoj poziciji s obzirom na to da su oni naš distributer u Hrvatskoj, a i teško mi je nagađati o tuđim motivima.

Uglavnom, zahvaljujući već postignutom međunarodnom uspjehu i kvaliteti filma uspjeli smo naći novog distributera u posljednji trenutak i nadamo se da to neće utjecati na prikazivanje filma. Što se plakata tiče, on služi za to da se privuče pažnja i naravno da će se vrlo brzo shvatiti da je riječ o filmu Rajka Grlića.

Uz ograničen novac za promociju nismo mogli zakupiti veliku količinu oglasnog prostora, nego biti kreativni i privući pažnju s malo sredstava. Ako je plakat provokativan, tako i treba biti jer u suprotnom znači da smo promašili kampanju – komentirao je direktor Interfilma Ivan Maloča koji smatra da unatoč komornom tonu film može zaintrigirati širi krug ljudi da ga pogledaju.

>> 'Ustav Republike Hrvatske' na uglednom Montreal World Film Festivalu osvojio Grand Prix Amerike  

Komentara 46

DU
Deleted user
22:55 28.09.2016.

Ali kad im temeljem Ustava Republike Hrvatske u Beograd stižu milioni mirovinskih kuna onda im ne smeta???

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
23:07 28.09.2016.

vjerovatno je film loš kao i svaki drugi naš,,,ovi kulturnjaci lijeve orjentacije što su zajahali proračun ministarstva kulture su toliko loši da samo provokacija može natjerati ljude da dođu i vide što je pjesnik htio reći,,,podrška hasanbegoviću,,,bujrum

DU
Deleted user
23:29 28.09.2016.

Pa... Tako je bilo i sa plakatima za ljetovanje u HR... 1244 otoka, kao i rezolucija un o Kosovu i Metohiji,mislio narod da je zahebancija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije