Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Trebalo bi prošetati psa”

Atmosfera četvrti glavni junak filma

Trebalo bi prošetati psa
23.07.2014.
u 10:00

Prikazana je i komedija/drama “Spomenik Majklu Džeksonu” beogradskog redatelja Darka Lungulova, a film brešanovskog stila relativno uredno i zabavno oslikava sredinu i osobni brodolom glavnoga junaka

        Četvrti dan pulskog festivala započeo je ugodnim iznenađenjem. Film “Trebalo bi prošetati psa” debitanta Filipa Peruzovića, snimljen u produkciji HRT-a, ekranizacija je kazališnog komada Tomislava Zajeca (ujedno scenarist filma) čiji glavni junak pokušava uspostaviti odnos s bivšom djevojkom i mrzovoljnim ocem.

Franjo Dijak kao glavni junak, te Jadranka Đokić i Vlatko Dulić kao likovi koji ga okružuju upostavljaju zanimljiv karakterni trokut u filmu u kojem je dobro pogođena atmosfera četvrti glavni junak. Cijeli dan tijekom kojega se odvija radnja filma pada uporna kiša, ali ton filma primarno određuje Peruzovićeva precizna režija za koju bi se moglo reći da ide tragom meditativnih francuskih filmskih klasika ili da je “hanekeovskog” tipa. Iako nema to bogatstvo i zrelost, hrvatska je kinematografija s Peruzovićem u dugometražnoj produkciji dobila zanimljivu novu snagu.

Komedija/drama “Spomenik Majklu Džeksonu” beogradskog redatelja Darka Lungulova, prikazana u nacionalnom programu kao manjinska hrvatska koprodukcija, priča je o zanesenjaku koji u besperspektivnom Kraljevu želi napraviti turističku atrakciju podizanjem spomenka “kralju popa”. Film brešanovskog stila relativno uredno i zabavno oslikava sredinu i osobni brodolom glavnoga junaka, ali u usporedbi s Brešanom komedija djeluje više kao rad proračunatog uma nego srca.     

>> Od prva dva filma prikazana u Puli Milićev je uspjeliji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije