Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči utakmice

Navijači tvrde: Nova ekipa izgrednika sprema napad iz drugog reda! MUP poslao policajce u Francusku

Hrvatski navijači
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/13
21.06.2016.
u 14:41

- Sve one bih ja u “buksu”, čim dođu u Hrvatsku, dao bih im dvije godine zatvora. Neka se protiv Mamića bore u Zagrebu, kaže navijač Ivan

Uspavana ljepotica, kako mu tepaju njegovi stanovnici, probuđena je iz sna, Bordeaux su okupirali navijači Hrvatske i Španjolske, koji su se udružili s Ircima.

– Bila je to luda noć. Mislim, sve pozitivno. Nekako smo se našli u pozitivnom ritmu, pjevali smo naše, španjolske i irske pjesme, nadmetali se tko može više “cugati”. Naš hit je bila ona Vucina “jučer pijan, danas opet...” – priča nam Ivan iz Zagreba, koji je uživao na suncu u Bordeauxu.

Ovdje je svako vino dobro

Za razliku od Pariza i Saint-Étiennea, u Bordeauxu je bilo sunca... To je baš ono što navijači traže. Dakle, ovi naši navijači, mislimo na one koji bodre Hrvatsku, slasno su jeli po malenim restoranima. Čak su i cijene pristojne.

– Sve one bih ja u “buksu”, čim dođu u Hrvatsku, odmah bih im dao od dvije i više godina zatvora pa neka opet bacaju baklje. Neka bitke vode na nekom drugom terenu, što ne čekaju Zdravka Mamića svaki dan u Zagrebu – jasno je poručio Ivan.

Društvo oko njega kimalo je glavama odobravajući njegove riječi. Naravno, svatko od njih imao je neki dodatak. A jedan s vaterpolo kapicom na glavi što ga nazvaše “Ćorluka” samo se smješkao.

Uz pivo, koje je već tradicionalni navijački napitak, u Bordeauxu, prekrasnom gradu na rijeci Garonne, koji je poznat po svojim vinogradima, svoje mjesto u navijačkom odabiru dobilo je vino.

– Deci crnog – naručio je “Ćorluka”.

– Ovdje ti je svako crno najbolje na svijetu. I neće te glava boljeti – objasnio mu je prijatelj.

O tome hoće li hrvatski huligani ispuniti svoj plan i pokušati prekinuti utakmicu sa Španjolskom puno se govori. Strah je vidljiv, on postoji, a tema o napadu je neiscrpna i što je naprosto nevjerojatno, svi imaju prave i točne informacije.

Strah od novih izgreda

– Dolazi druga ekipa izgrednika, oni su već danima u Bordeauxu i pripremaju napad – kazuje nam u povjerenju jedan od navijača.

– Zna se da će bakljada biti u drugom redu – dodaje drugi.

Toliko priča se vrti da ispada da će huliganskog napada sigurno biti... No, nešto će se pitati i francusku policiju, koja je bila ismijana u Saint-Étienneu. Aljkavost u kontrolama na cijelom Euru je iznimna, na stadione se može unijeti što god poželite, a novi ispad bacio bi ne samo mrlju na Hrvatsku već i na Francusku, pa je očekivati da će kontrole biti pojačane kako bi se izbjegla nova sramota.

Mjere sigurnosti koje se spremaju iznimne su, sve spoznaje koje imaju HNS-ovi “sigurnjaci” i naša policija predočene su francuskoj policiji.

Komentara 138

SA
Sampei
09:40 21.06.2016.

tko ide danas na utakmicu: čim vidite nekog s kapuljačom-snimajte ga! čim izvadi baklju ili petardu-iscipelarite ga i predajte policiji! nedajte četnicima da napadaju naše igrače i reprezentaciju! pobijedili smo ih u ratu, pa ćemo i u miru!!!!

PA
patria
09:36 21.06.2016.

U pravoj zemlji takvi više od straha za vlastitu sigurnost ne bi mogli slobodno šetati ulicama, kod nas se još i javno hvale i opravdavaju svoje postupke.

DU
Deleted user
09:37 21.06.2016.

Hrvatska policija nije ih smijela pustiti van zemlje,tu je najveca greska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije