Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Štimac

Čačić se u podsvijesti ipak previše uzdao u svoju sretnu zvijezdu

Hrvatska - portugal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
26.06.2016.
u 09:20

U slučaju Ivana Rakitića trebalo je ranije reagirati i uvesti Pjacu dvadesetak minuta ranije. Kao i Roga kada se Brozović umorio...

Svi smo razočarani ovakvim ishodom i propuštenom šansom za četvrtfinale, ali trebamo na ovaj rezultat gledati realnim očima. A realnost je sljedeća: Portugal je protiv Hrvatske odigrao prvu pravu, ozbiljnu utakmicu na Prvenstvu, na jedini mogući način, pritom maksimalno iskoristivši sve svoje kapacitete, dok mi u tome nismo uspjeli.

Premda je naša reprezentacija imala veći posjed lopte, više šansi, polušansi, izglednih akcija, na kraju presuđuju detalji, sreća, veća preciznost u ključnim trenucima.

Je li izbornik Ante Čačić trebao prije mijenjati neke igrače? Ne spadam u red onih koji će kritizirati poslije bitke, no ipak moram uočiti kako je možda trebalo reagirati prije s nekim igračima, bez obzira na njihovu veličinu. Ovdje se, naime, ne radi o veličini igrača, nego o Hrvatskoj. Primjerice, u slučaju Ivana Rakitića trebalo je ranije reagirati i uvesti Pjacu dvadesetak minuta ranije. Kao i Roga kada se Brozović umorio...

Također, na Modrićevoj igri osjetilo se kako je ozljeda ostavila traga. Luka je imao neuobičajeno puno krivih dodavanja. Usto, Portugalci su defenzivno odradili izvrstan posao zaustavivši Ivana Perišića.

Taj njihov obrambeni blok, kada smo vidjeli da nam centaršutevi ne donose prednost, trebalo je pokušati probiti niskim, brzim loptama prema Mandžukiću, i na taj način izvlačiti njihove stopere. Na taj način u prvom poluvremenu ukazala se prigoda Ivanu Striniću, čija lopta nije pronašala cilj. A možda bi ga pronašla da se Mandžukić izvukao s druge vratnice.

Ostao mi je dojam da se izbornik Čačić u ovoj utakmici previše oslanjao na sreću koja ga je u trenerskoj karijeri znala pogladiti. Toga sam se sjetio kada je Domagoj Vida imao veliku šansu u završnici utakmice, isti onaj igrač koji je Čačiću na klupi Dinama donio prolazak protiv Ludogoreca u 98. minuti. Tako je to; negdje ti se sreća nasmiješi, negdje ti okrene leđa.

Ključni igrač ove utakmice bio je mladi Portugalac Renato Sanches. Sve je u njihovoj igri išlo od njega, kada je počeo vesti kroz sredinu terena, naši igrači trebali su mu posveiti više pozornosti.

Moram spomenuti i španjolskoga suca, koji je bio - iritantan. Tolerirao je Portugalcima silne prljavštine, nije sankcionirao kartonima brojne startove s leđa na koje naši igrači nisu reagirali. Tu su se naši dobro oduprli.

Kad podvučeno crtu pod nastup naše reprezentacije u Francuskoj, treba joj odati priznanje jer ona je ipak prošla skupinu. Međutim, kad vidimo tko je sve to ostvario, onda se čini da to i nije bilo tako teško i zato možemo žaliti za ovim porazom.

Osobito mi je smetalo, čak me ljutilo je preuveličavanje naše snage. Već smo se, nakon tri utakmice, bili proglasili favoritom prvenstva, Perišića smo ‘izabrali’ za najboljega igrača. To pretjerivanje nije nam bilo potrebno.
Međutim, ja sam kao navijač Hrvatske ipak biti zadovoljan, jer reprezentacija nam je u vrijeme velikih turbulencija u našoj zemlji ipak priuštila velike radosti.

>>Srna odlazi u mirovinu nakon što je pretekao Bobana!

Komentara 67

LA
Laganese
09:35 26.06.2016.

Nije mi jasno Mandzukica drzati do 80 minute a nijednom nije opucao prema golu ??? Pa gdje to ima ? Mogao je uletiti da pomogne Vidi i Perisicu na onim ogromnim sansama ali nije.

Avatar MK
MK
10:51 26.06.2016.

...sretnu zvijezdu kao izgubljenih 4:2 protv Švicarske na poljudu ili muke protiv Islanda i Walesa? ...Štimcu je bolje da se stiša! ... Hrvatska je izgubila jer sudac nije već u prvom poluvremenu dao 2 zuta kartona (a mogao je i 4) - Hrvatska igra u ničem nije zaostajala onima 3 prije, nego je Španjolski sudac dozvolio ubijanje nogometa. ....zašto Hrvatska javnost nije vidjela kako nagazavanje Modrića (čisti crveni - kaze Švicarac Bertolini)... Turci su g. 2008 išli na rizik ali su i pokupili 2 zuta u prvom poluvremenu protiv Hrvatske - a Portugal nakon ovakve prljave igre ide neopterečen dalje (to nije fer nit prema sljedečem protivniku)... Hrvatska je izvrsno igrala - no da se nismo priblizili golu krivi su set taktičkih prekršaja koji nisu adekvatno kaznjeni....

Avatar poljicanin
poljicanin
13:03 26.06.2016.

Imamo moderne obrambene igrače poput Jedvaja i Vrsaljka koji su protiv Španjolske odigrali odlično.No oni u ključnoj utakmici samo griju klupu, igraju igrači koji su po shvatanju igre iz prošlog stoljeća kao i onaj koji ih je postavio.Iako su Vida i Strinić čak i odigrali bolje nego što sam očekivao,nije nikakvo čudo što je upravo Vida Mandžukiću skinuo ziher a nakon pogreške Strinića pao gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije