Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINEZI UPLATILI 100 MILIJARDI EURA

Kinezi priveli 236 osoba zbog klađenja na utakmice Eura

Francuska vs. Republika Irska
Foto: Reuters
1/6
03.07.2016.
u 15:48

Policija je prilikom njihova privođenja konfiscirala i 4,2 milijuna američkih dolara.

Kineska policija privela je 236 osoba koje se sumnjiče za ilegalno klađenje na utakmice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Policija je prilikom njihova privođenja konfiscirala i 4,2 milijuna američkih dolara.

Kineska policija je istragu o ilegalnom klađenju na utakmice EP-a u Francuskoj otvorila još u travnju, a do sada je 'razbila' nekoliko kriminalnih lanaca

Najviše privedenih dolazi iz regija Liaoning, Zhejiang, Guangdong i Fujian.

Kinezi se često klade preko ilegalnih ponuđača na internetu. Samo tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. Kinezi su u ilegalnim kladionicama uplatili oko 100 milijardi eura, tvrde kineski državni mediji.

U studenom 2012.  kineske vlasti su u Šangaju 'razbile' jednu skupinu kladioničarske mafije koja je napravila promet od gotovo milijardu eura. Ta je skupina bila povezana s 20-tak web-stranica uglavnom s područja jugoistočne Azije, čiji su vlasnici bili Kinezi.

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
10:43 10.07.2016.

Ako će im suditi u Splitu, bit će im zabranjeno pribižavanje inkriminiranoj kladionici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije