Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

EU daje potpore za skladištenje mesa, za zahtjev tri do pet mjeseci

svinja
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
23.03.2015.
u 06:30

Iako su trgovci uspjeli pronaći zamjenska tržišta, a cijene hrane za životinje manje su od uobičajenih, počinje se osjećati učinak pritiska na trgovačke marže

Hrvatski proizvođači svinjetine mogu podnijeti zahtjev za potporu za privatno skladištenje mesa u razdoblju od tri do pet mjeseci.

Europska komisija donijela je odluku kojom plaća dio skladištenja kako bi se smanjila ponuda na tržištu EU nastala nakon uvođenja ruske zabrane uvoza zbog svinjske kuge te bi ta mjera trebala pridonijeti oporavku cijena.

Iako su trgovci uspjeli pronaći zamjenska tržišta, a cijene hrane za životinje manje su od uobičajenih, počinje se osjećati učinak pritiska na trgovačke marže jer su proizvođači uložili znatna sredstva u usklađivanje s pravilima EU o dobrobiti životinja.

>> 'Spriječite nelojalnu konkurenciju arapskih avioprijevoznika'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije