Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost u visinama

Zabrana unosa tekućine u zrakoplov ipak se još ne ukida

zračna luka,zrakoplov
Foto: Press Association/Pixsell
27.02.2015.
u 00:05

Od 2006. putnici ne smiju u ručnoj prtljazi unositi u zrakoplov tekućinu u posudicama većim od 100 ml, a ukupno smiju imati najviše 10 posudica, odnosno količinu ne veću od 1 litre

Iako su krajem 2013. dužnosnici Europske komisije najavili da će do 2016. biti ukinuto ograničenje unošenja tekućina u zrakoplov, sada se čini da se to neće dogoditi.

Olivier Onidi iz Komisijine opće uprave za promet izjavio je za portal Europolitics da je bilo pogrešno nagađati o datumu ukidanja i da ograničenje i dalje ostaje na snazi jer se temelji na čvrstim činjenicama. Od 2006. putnici ne smiju u ručnoj prtljazi unositi u zrakoplov tekućinu u posudicama većim od 100 ml, a ukupno smiju imati najviše 10 posudica, odnosno količinu ne veću od 1 litre (ne računajući lijekove i hranu za bebe).

>>Zbog prijetnje bombom zrakoplov ostao prizemljen u Švicarskoj

>>Na pisti u Beogradu zrakoplovu Air Serbie koji je trebao poletjeti za Zagreb otpao kotač

Komentara 1

NE
netkoznatizeljan6
18:13 28.02.2015.

Nikad nije bilo zabrane unosenja tekucina u avione. Postoji samo limit na pronosenje tekucina kroz Pre-board Screening. Kad se dodje u sterilnu zonu aerodroma, moze sa kupiti tekucine ukljucujuci vodu i alkohol, koliko god se hoce te se moze se u avion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije