Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROZASTUPNICA

Šuica zbog Pelješkog mosta zatražila pomoć Europske komisije

Dubravka Šuica
Goran Stanzl/PIXSELL
28.07.2014.
u 11:19

Šuica od Komisije traži da se pismeno očituje o tome u kojoj je fazi projekt nastavka izgradnje mosta

Eurozastupnica Dubravka Šuica obratila se za pomoć Europskoj komisiji zbog izostavljanja stavke o nastavku izgradnje Pelješkog mosta iz konačnih nacrta Operativnih programa koje je Vlada predala Komisiji. Šuica od Komisije traži da se pismeno očituje o tome u kojoj je fazi projekt nastavka izgradnje mosta te jesu li hrvatska upravna tijela pripremila studiju izvedivosti. Također, tražila je da precizan odgovor na pitanje iz kojeg fonda Hrvatska može sufinancirati nastavak izgradnje mosta, odnosno koje radnje Komisija očekuje od Vlade i hrvatskih ministarstava u ovoj fazi projekta.

- Predstudija izvedivosti potvrdila je kako je most najbolje rješenje za povezivanje krajnjeg hrvatskog juga i zato ne vidim opravdani razlog da se u Partnerskom sporazumu s Komisijom nije našao vitalni projekt nastavaka izgradnje Europskog-Pelješkog mosta. Budući da na hrvatskom jugu vlada velika zabrinutost, te s obzirom na nemogućnost dobivanja pravih informacija iz Vlade i resornih ministarstava, obratila sam se za pomoć EK - izvijestila je Šuica.

>> U plan za novac EU ubačen most 
kraj Gradiške, a pelješkog – nema

Komentara 14

G7
gaucho 78
19:03 28.07.2014.

Peljeski most je najvazniji strateski projekt i treba se graditi uz pomoc EU ili prilozima nasih gradjana, a tu ne treba ocekivati interes ove bagre na vlasti, da je ovisilo o njima nebi imali ni Autocestu do koje se je cekalo cijelo vrijeme Jugodiktature, jedino im je bilo u interesu razjediniti Hrvatski narod sto to cine i danas, zato im treba pokazati zube i na sljedecim izborima s njima u povjest i lustracija

Avatar Jorge
Jorge
15:47 28.07.2014.

Most je, da tako kažem, najbolje rješenje. Sad Kukuriku koalicija sumnja u koruptivnost EU dužnosnika pa će trebati još jednom pročešljati planove i ugovore. Naravno to će odraditi konzultantske tvrtke i donijeti, da tako kažem, najbolje rješenje. Da tako kažem. (Ups, mandat već gotov! Tako brzo?)

FS
f-storm
19:22 28.07.2014.

Ova "nasa" vlada je rekla dovoljno sto misli o hrvatskom jugu, tako da su jedine nade u EU zastupnicima, naravno onim normalnima.. Dubravka Vama palac gore i nadamo se da ce netko u toj komisiji shvatit da od ove "nase" vlade nema nista. Jug Hrvatske zasluzuje taj most i autocestu i to iskljucivo teritorijem RH i EU. Nikuda drugo. Svi su nasi konci sada u rukama vas pucana i jedinog normalnog lijevog zastupnika gosp. Picule. Nadajmo se da ce komisija poslusat i glas Hrvata.. A Dubrovnik uskoro zasluzeno dobiti autocestu i taj most.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije