Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbor za vanjsku politiku

Stier zatražio od Ashton učinkovitiju politiku prema BiH

'02.08.2012., Zagreb - Izjave nakon odrzanog Predsjednistva stranke u sredisnjici HDZ-a na trgu Zrtava fasizma. Davor Stier.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.12.2013.
u 19:06

Zastupnik Davor Ivo Stier, član Vanjskopolitičkog odbora EU, ukazao je na nedostatak koherentne europske politike prema Bosni i Hercegovini

Na današnjoj raspravi Odbora za vanjsku politiku pri Europskom parlamentu Visoka predstavnica za vanjske poslove EU i potpredsjednica Europske komisije Catherine Ashton, podnijela je izvješće europskim zastupnicima nakon sastanaka Vijeća za opće poslove EU.

Zastupnik Davor Ivo Stier, član Vanjskopolitičkog odbora EU, ukazao je na nedostatak koherentne europske politike prema Bosni i Hercegovini što je dovelo do percepcije da u toj zemlji veći utjecaj imaju Ruska Federacija ili Turska. "Kada se može očekivati koherentnija i učinkovitija europska politika prema BiH?", upitao je Stier Visoku predstavnicu.

Visoka predstavnica Catherine Ashton složila se sa  Stierom u isticanju važnosti problema u BiH koja zaostaje za drugim državama jugoistočne Europe na putu prema članstvu u EU. U tom pogledu rekla je kako je prije nekoliko dana imala krug razgovora o situaciji u BiH te naglasila zadovoljstvo time što je i ova rasprava pokazala da se BiH vraća na dnevni red  zajedničke vanjske i sigurnosne politike EU kao jedno od prioritetnih pitanja za 2014.

>> Dačić pjevao C. Ashton: 'Oprosti mi, Katrin'

Komentara 3

XA
xaron
19:50 18.12.2013.

....učinkovitiju politiku prema BH... BH je živila od pomoći za nerazvijene u prošloj državi, pa sada traži novog sponzora da preživi. Možda EU nasjedne na njihovu priču , bumo vidjeli.

ZV
zeljko.visnic
08:08 24.12.2013.

je li taj zastupnik pokušao u eu parlamentu uraditi nešto za hrvatsku ili je on bih zastupnik.

DU
Deleted user
21:01 20.12.2013.

Je li Stier predstavnik iz Hrvatske ili Bosne i Hercegovine u EU parlamentu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije