Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski povjerenik:

'Moramo učiniti sve da Grčka ne izađe iz eurozone'

Pierre Moscovici
Reuters/PIXSELL
31.01.2015.
u 10:09

- Vjerujemo da je mjesto Grčke u eurozoni, euro treba Grčku i Grčka treba i želi biti u eurozoni - rekao je bivši francuski ministar financija.

Europski povjerenik za ekonomiju i financije Pierre Moscovici kazao je na BBC-ju da će EU sve učiniti da Grčka ne izađe iz eurozone.

- Vjerujemo da je mjesto Grčke u eurozoni, euro treba Grčku i Grčka treba i želi biti u eurozoni - rekao je bivši francuski ministar financija.

"Nova vlast mora točno reći što želi"

- Za stabilnost eurozone i vjerodostojnost eura vrlo je važno da se Grčka ne izađe iz eurozone. Zato moramo učiniti sve da bi to izbjegli - dodao je Moscovici. Naglasio je da Europa mora poštovati odluku grčkog naroda, koji je na nedjeljnim izborima izabrao radikalno lijevu Syrizu i borbu protiv mjera štednja, ali i da nova Vlada u Ateni mora poštovati obveze koje je preuzela ranija vlast.

- Nova vlast mora točno reći što želi - kazao je europski povjerenik.

>>Grčki šef financija poručio Trojki: Više niste dobrodošli!

>>Tsipras ne da Pirej Kinezima

Komentara 10

Avatar Baroudeur
Baroudeur
18:05 31.01.2015.

Mogao se ovaj Moscovici obrijati prije nego pokusava da nas obrije buduci da je Francuze vec obrijao kad je bio ministar financija!

OB
ObrenM
10:26 31.01.2015.

O Europi ce dobro kazati samo oni koji su izborili dobro placene polozaje.Puno robovlasnickih obveza,a prava nikakovih.Ta tvorevina je umjetna i oslanja se na staklene noge,oje ce puknuti i sve se raspasti.Nakon toga-bogati ce biti bogatiji,a siromasniji jos siromasniji.

BB
brle brkić
17:21 03.02.2015.

ovakvi slični naslovisu se pisali nekada kad je hrvatska i slovenija tjela napustiti yuzonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije