Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovi europarlamentarci

'Hrvatska očekuje mnogo od reforme poljoprivrede'

poljoprivreda
17.12.2013.
u 13:19

Računamo na pozitivne učinke od smanjivanja isplata velikim gospodarstvima za iznose više od 150 tisuća eura, poručuju SDP-ovi europarlamentarci

Nakon tri godine pregovaranja reforma Zajedničke poljoprivredne politike dobila je potvrdu Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva, na njihovoj sjednici u ponedjeljak u Bruxellesu.

Eurozastupnici SDP-a: Marino Baldini, Biljana Borzan, Sandra Petrović Jakovina, Tonino Picula i Oleg Valjalo, komentirali su ovu odluku:

 - Pozdravljamo odluku i očekujemo da će veoma skoro sve države članice odlučivati o njezinoj provedbi. Hrvatska od reforme poljoprivrede očekuje mnogo, pogotovo od njezinog ozelenjavanja gdje vidimo velik potencijal. Nadalje, računamo na pozitivne učinke od smanjivanja isplata velikim gospodarstvima za iznose više od 150 tisuća eura, potom od identificiranja aktivnih poljoprivrednika i, pogotovo, od poticaja za mlade poljoprivrednike na što odlazi do 2% sveukupne nacionalne omotnice i obavezujuće je za sve države članice, dakle i za Hrvatsku. Pozdravljamo i odluku da se od 2016. godine autorizira sadnja novih vinograda, da se šećerne kvote ukidaju do 30. rujna 2017. godine, da reformski paket sadrži i ohrabruje bolje organiziranje proizvođača te nudi pojednostavljene mjere i programiranje, pogotovo u ruralnom razviju naglašavajući fleksibilnost u provedbi EU politike. Iz tih razloga očekujemo i da sve prednosti ovog sustava kvalitetno i kreativno iskoristi Hrvatska, pogotovo što reformski paket daje samo okvire promjena i prilagodbe ostavljajući nacionalnim vlastima regulaciju određenih sektora u skladu s potrebama domaćih poljoprivrednika, poručuju SDP-ovi parlamentarci.

>> Usvojena Zajednička poljoprivredna politika

Komentara 3

DZ
Daniel.ZG
13:36 17.12.2013.

reforme poljoprivrede??? nema u nas poljoprivrede. kakve su ovo budalaštine. prije neki dan gledam prilog o Zvečevu, proizvode čokolade i izvoze u englesku. čokolade prave od uvoznog mlijeka, uvoznog lješnjaka, uvoznog badema, uvoznog kakaovca, isto tako, tvornica iz dalmacije proizvodivodi pršute, ali svinjski but uvoze iz bugarske.

Avatar Hr98
Hr98
17:51 17.12.2013.

Reformirat se moze jedino ono sto postoji, jedina opcija je da se podijele poticaji za todoriceve firme i to se nazove reforma poljoprivrede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije