Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opstanak

Europarlamentarac Davor Ivo Stier govorio o Hrvatskoj i Europi nakon krize

Davor Ivo Stier
Goran Ferbezar/PIXSELL
25.01.2014.
u 18:57

Neka nam uzor bude Španjolska koja je imala više nezaposlenih nego mi pa je prvo provela reforme, a nije, kao naš Sabor, prvo ukinuo pokroviteljstvo nad Bleiburgom, rekao je Stier

Zastupnik u Europskom parlamentu HDZ-a, Davor Ivo Stier govorio je večeras u Vinkovcima, u prepunoj Velikoj županijskoj vijećnici, o Hrvatskoj i Europi nakon krize. Rekao je kako Europa polako izlazi iz krize, ali Hrvatska je još uvijek duboko u krizi.

- Glavno je da Hrvatska vrati proizvodnji, otvara radna mjesta jer nema zemlje koja je izašla iz krize bez toga. Primjer je Njemačka koja je pokrenula proizvodnju. Fondovi Europske unije mogu pomoći, ali glavni pokretač je u Hrvatskoj. Ovdje u Vukovarsko-srijemskoj županiji velike su mogućnosti u drvnoj i drvoprerađivačkoj industriji i za to postoje kapaciteti, ali valja uvoditi nove tehnologije kako bi bili konkurentni na velikom EU tržištu od 505 milijuna potrošača - rekao je Stier dodajući kako na opstanak EU-a unatoč nekim crnim prognozama, gleda s optimizmom.

- Iako je danas Europa sinonim za krizu, gledam s optimizmom na Europsku. Iako ih ima koji govore kako je Hrvatska prva članica EU koja po ulasku nije osjetila boljitak, vjerujem u opstanak Europe. Morao povratiti optimizam i nadu da Hrvatska nije propali projekt, kao što neki tvrde. No, ako sadašnja vlast nastavu ovakvu politiku, idemo u propast. Neka nam uzor bude Španjolska koja je imala više nezaposlenih nego mi pa je prvo provela reforme, a nije, kao naš Sabor, prvo ukinuo pokroviteljstvo nad Bleiburgom. Nakon dvije godine Španjolska je počela investirati, oživljavati gospodarstvo, zapošljavati- rekao je Davor Ivo Stier dodajući kako nisu točna predviđanja kako će Europa ili propasti ili će postati superdržava poput SAD već će biti Europa nacionalnih država jer će svaka država zadržati svoja obilježja.

>> HDZ razriješio Stiera - novi međunarodni tajnik Miro Kovač

Komentara 2

PO
podravec
07:15 28.01.2014.

Dok se iz E Komisije i Njemačke čuju glasovi o stvaranju Sjedinjenih država Europe ili o Europi regija on govori o Europi nacionalnih država.

DP
Dioklecijanova palaca
17:50 27.01.2014.

Danas je nastavljeno suđenje HDZ-ovom premijeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije