Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Ivo Stier

'Europa nije bila sposobna zaustaviti Miloševićevu agresiju'

Davor Ivo Stier
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
06.02.2014.
u 09:45

Građani u mojoj domovini izlazili su na ulice i mahali hrvatskim i europskim zastavama na što je došla Miloševićeva agresija, kazao je Stier.

Tijekom rasprave Europskog parlamenta o situaciji u Ukrajini, zastupnik Davor Ivo Stier prisjetio se događanja devedesetih godina u Hrvatskoj.

– Ne mogu se ne prisjetiti kada su građani u mojoj domovini izlazili na ulice i mahali hrvatskim i europskim zastavama na što je došla Miloševićeva agresija koju, nažalost, Europa nije bila sposobna zaustaviti – rekao je Stier dodavši:

– Umjesto strategije poslali su nam sve moguće lordove koji su pozivali sve strane na dijalog dok je u međuvremenu Milošević pripremao ratni stroj.

Kazao je i da se pribojava što će Janukovič i njegova nomenklatura napraviti te što će Putin učiniti nakon Olimpijade u Sočiju.

– Jesmo li mi zaista spremni odgovoriti i na tu eventualnu situaciju još izravnije intervencije Rusije u Ukrajini? Podržavam prijedlog kolega zastupnika o pripremi sankcija. Podržavam sve mjere kojima ćemo poslati danas vrlo jasnu poruku da građane u Ukrajini nećemo ostaviti na cjedilu – završio je Stier.

>>Ukrajina još više produbila razdor između Rusije i EU

>>Bloomberg: Ukrajina se pretvara u novu Jugoslaviju?

Komentara 21

KA
kafka
11:03 06.02.2014.

Stier mora u EU parlament. . Zastupa interese Hrvatske, hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana. .

Avatar tajar
tajar
10:09 06.02.2014.

Europu treba podsjećati na sramotnu ulogu koju je igrala. Bravo Stier!

CA
campa
16:27 07.02.2014.

Osobno volim slušati istupanja gospodina Stiera.Uvjek su mu diskusije na mjestu i bez kalkuliranja.Bio bi slobodan i ispravio tvrdnju da Evropa nije bila sposobna zaustaviti Miloševičevu agresiju.Oni su bili sposobni i te kako ali su jednakije članice EU(Engleska,Francuska ) podržavale politiku Srbije tako što su izglasale Embargo na oružje i poslali su nam razne lordove Ovene koji su vidljivo kupovali vrijeme za Miloševića .I tek onda kad Milošević nije uspio dopustili su Hrvatima pravo na obranu.EU je svojim nečinjenjem sukrivac za stradanja na ovim prostorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije