Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska predstavnica na Eurosongu

Nini će prateći vokali pomoći da se popne na pozornicu u Zigmanovoj haljini teškoj 18 kg

25.04.2016., Zagreb - Konferencija za medije u povodu odlaska Nine Kraljic i HRT-ova tima na 61. natjecanje za pjesmu Eurovizije u Stockholm.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
26.04.2016.
u 11:12

S Ninom će na pozornici biti četiri prateća vokala koja će joj pomoći da dođe do pozornice jer je haljina u kojoj nastupa jako teška te je ograničava u kretanju

– Finale Eurosonga je 14. svibnja, a 60. rođendan Hrvatske televizije 15. svibnja i nadamo se da ćete nam se iz Stockholma vratiti s poklonom. Nina, želimo vam svu sreću, imam dobar osjećaj i vjerujem u vaš uspjeh jer ste stvoreni za velike pozornice – poručio je jučer v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić našoj predstavnici na Eurosongu Nini Kraljić tijekom predstavljanja delegacije s kojom pjevačica u nedjelju putuje u Stockholm.

Budi se s mišlju o Eurosongu

Nina će “Lighthouse” publici Eurosonga otpjevati u prvoj polufinalnoj večeri koja je na rasporedu 10. svibnja.

– Nemam tremu, osjećam se jednako nastupala pred 200 milijuna gledatelje ili pred 20 osoba. Svašta trenutačno osjećam, ali tremu ne – poručila je jučer Nina i dodala da se ne opterećuje time kako trenutačno stoji na Eurosong kladionici. Veseli se što je njezin nastup u Amsterdamu na promotivnoj manifestaciji ovog glazbenog natjecanja imao najviše pregleda na YouTubeu od svih ostalih sudionika i to smatra odličnim pokazateljem interesa publike za njezinu pjesmu. Kostimografija i scenografija na Eurosongu su važan faktor, a za Ninin izgled zadužen je naš dizajner Juraj Zigman.

– Haljina je veličanstvena i povezana je s haljinama koje sam nosila na nastupima za Eurosong u Amsterdamu i Londonu i koje su nosile moju osobnost jer je Juraj utkao prirodu u njih, a haljina za Stockholm poveznica je te priče i dočarava projekciju svjetlosti – objašnjava nam Nina, a Zigman dodaje:

– Haljina tematski odgovara pjesmi, ima leđa otvorena i reflektirat će svjetlo. Teško ju je nositi jer ima oko 18 kilograma i prateći vokali pomagat će Nini da se popne na pozornicu. Haljina je efektna i daje Nini mogućnost da se igra njome i komunicira, ali neće se u njoj moći previše kretati.

Zajedno sa svojim peteročlanim timom Zigman je na haljini radio dva i pol tjedna, a na određenim dijelovima haljine radilo se nekoliko dana kako bi se postiglo reflektiranje svjetlosti. Cipele koje će Nina nositi na nastupu u Stockholmu također su djelo domaćeg dizajnera Ivana Ledenka. Hoće li uz haljine i outfite za sva popratna događanja Stockholmu Nina spakirati neki predmet koji joj donosi sreću na nastupima, pitamo je.

– Imam neke lijepe stvari od dragih ljudi koje ne bih baš nazvala talismanima, ali volim ih imati blizu. Tako ću sigurno sa sobom ponijeti majicu koju mi je dala prijateljica, a na kojoj piše best friends i u toj ću majci spavati. Mislila sam ponijeti i playstation ako ga uspijem unijeti u avion jer mi treba neki ispušni ventil. Kad je ovako veliki projekt u pitanju, ne možete ne misliti o tome, probudite se razmišljajući o Eurosongu i zaspite s time – ističe Nina. Sutra je čeka i koncert u Lisinskom s Jacquesom Houdekom, mentorom iz The Voicea.

Koncert u Lisinskom

– Jacques se šali kako mi ne može dati savjet oko Eurosonga jer nikada nije došao do Eurosonga. Dosta smo ravnopravni što se tiče misli i starine duše i jako lijepo se nadopunjujemo, što će se vidjeti u Lisinskome – poručuje Nina.

S Ninom u Stockholm putuje Željko Mesar kao voditelj delegacije, Zlatko Turkalj Turki koji će slušatelje Hrvatskog radija informirati o svim događanjima uoči Eurosonga, Duško Ćurlić koji će biti komentator prijenosa te Ninini prateći vokali Andrej Babić, Martina Majerle, Danijela Večerinović i Lino Lacmanović Ćućić.

>>Svemirska Nina Kraljić u spotu za 'Lighthouse' spremna na Europu

>>'Hvala Bogu, imamo pjesmu koja je suvisla za razliku od smeća koje smo znali slati na Eurosong'

Komentara 5

OB
ObrenM
16:42 26.04.2016.

Ova haljina je cisti mazohizam,koji ce doprinjeti losijem pjevanju radi sputanosti u kretnjama.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
17:23 26.04.2016.

a zašto ste stavili sliku sanje babe sarnavke?... šalim se... ali stresao sam se kad sam prvi put vidio ninine slike... ista baba sarnavka .... brrrr

VA
Valnea
17:49 27.04.2016.

Bilo bi bolje da Ruza ide na Eurosong,ona za razliku od Nine zna pjevati.Ova ce teglit haljinu od 18 kg da skrene paznju sa plagijata :)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije