Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao bieber

Mladen Grdović: Prvi auto sam razbio jer sam gledao ženske

Mladen Grdović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
08.02.2014.
u 21:00

Mladen Grdović već 35 godina plovi glazbenim hrvatskim vodama. Na Valentinovo, 14. veljače, u Dvorani Krešimira Ćosića velikim koncertom pod naslovom 'Evo mene, moji ljudi' proslavit će 35 godina od prvog singla...

Mladen Grdović već 35 godina plovi glazbenim hrvatskim vodama. Na Valentinovo, 14. veljače, u Dvorani Krešimira Ćosića velikim koncertom pod naslovom 'Evo mene, moji ljudi' proslavit će 35 godina od prvog singla. Mlađo, kako ga Zadrani zovu, počeo je pjevati već sa sedam godina u zadarskoj glazbenoj školi. Odrastao je kao i svi iz njegove generacije uz rock, svirajući sve instrumente osim puhačkih, no jednim uhom uvijek je osluškivao šansone na San Remu.

Dugokosi roker

- E, to mi je bio festival i sanjao sam da ću jednom tamo nastupiti. Nažalost, pravila su takva da sad to više nije moguće. A kad sam bija mlad, svaki sam odsluša.

Ovim riječima započeo je intervju u povodu 35 godina od prve singlice s Mladenom Grdovićem.

- Uh, koliko je prošlo od početka. A dokad? Pa, glazbenici nikad ne idu u penziju. Prošlo je jako puno od prve singlice... 'Ona sad živi daleko...' , zapjevušio je prvu pjesmu Grdović, priznajući da je se sjeća polovično, što i nije čudno s obzirom na stotine kantautorskih pjesama. Ali sjeća se da mu se prvi bend zvao Šaka glazbe, davne 1974. godine. Tih je mladenačkih dana Mladen Grdović bio roker.

- Vidiš koliku sam kosu imao. Do ramena! Ka da je perika, a?, smije se dobro raspoloženi zadarski pjevač pa nastavlja: - Pivao sam i Elvisa, svirao Zepeline, ali su mi uvijek bile najdraže talijanske pjesme, najviše napolitanske kancone. U glazbene vode s nosačem zvuka sam ‘76. krenuo nakon što me je Đorđe Novković čuo u Crvenoj luci kod Biograda. Poslao mi je prvu pjesmu i tada je krenulo - kaže Grdović.

S najpoznatijim zadarskim pjevačem, pokojnim Tomislavom Ivčićem, Grdović je krajem ‘80-ih krenuo u osvajanje većeg tržišta. Najpoznatiji hit Dua Pegle, kako su se nazvali, bio je 'Mi imamos mnogos problemos'. Te, ‘88., kako nam priča Grdović, imali su platinastu ploču s prodanih 420.000 ploča, a on je od zarade kupio prvog Minimorisa.

- Trajao mi je točno pet dana jer sam naletio na stup dok smo ja i prijatelj gledali ženske, smije se Grdović.

Nakon Dua Pegle snimio je ploču 'Odlazim' koja je postala zlatna. Slijedile su 'Bacit ću mandolinu', 'Nedostaješ mi ti'...

- Danas imam svojih 400-tinjak kantautorskih pjesama. Teško mi je reći koja mi je najdraža pjesma jer je to kao da čovjeka koji ima sedmero djece pitaš koje mu je dijete najdraže - izreferirao je na brzinu Grdović pa potom pristao odgovoriti na pitanja zašto je često u novinama zbog alkohola, razbijenih automobila...

– Kada sam prije 27 godina bio u Kanadi i vidio poznate pjevače, glumce kako su pijani, čudilo me kako novine to pišu. Sada je došlo vrijeme da se to radi i kod nas i prije će se pisati o skandalima nego o nagradama. Ja sam imao svoje greške, ali u životu uvijek ima uspona i padova - kaže iskreno Grdović pa nastavlja: - Ja bevandu volim piti i uvijek ću je voliti piti. Ja sam sretan što se nisam drogirao i pušio, pa ni žestoka pića nikad nisam mogao piti. Volio bih da mogu kao moji prijatelji popiti dvije do tri litre vina i pojesti dva kila janjetine, ali to ne mogu. Nakon dvije ili tri bevande ja sam vesel i s bevandom se opuštam i uvijek ću se opuštati. Grdović je u svojim problemima povukao paralelu s Justinom Bieberom.

- Masa njih me pitala za ovog što radi čuda ka ja. Ovog Biebera. Ja sam u životu imao milijunske kilometre, a razbija sam se četiri puta autom. Bieber to već radi već sa 17-18 godina i on neće dobro proći. Ja sam u njegovim godinama radija karijeru, a do 43. godine sam pija mliko. Ti tek kasnije mo’š upasti u vršu, kaže Grdović žaleći što su mu se događali sudari u kojima je umalo stradao.

Nesporazum sa susjedom

– Kad sam razbija Ferrarija, plakao sam i prvo što sam pitao kad sam se probudio iz kome bilo je što mi je bilo s Ferrarijem. Mercedesa sam razbio kada sam išao nakon fešte iz Bibinja donjim putem da bih izbjegao policiju. Sad imam šofera, a i brat me vozi. A usporio sam i s bevandom jer mi smeta, kaže Grdović, a na pitanje kako je njegova supruga Brankica odgovara kratko:

– S Brankicom je sve dobro. Masu puta sam ispadao farabut, a prava istina je da su oni iz straha zvali policiju jer me ne bi bilo kući do tri ujutro. Imao sam i nesporazum s jednom starom koja je došla iz Amerike i koja me je stalno prijavljivala, pa čak i kad bih zapjevao ispred kuće, kaže Grdović.

Komentara 4

Avatar tajar
tajar
21:03 08.02.2014.

Prvi je razbio, kako kaže, gledajuć u ženske, a ostale... gledajuć u čašu!

ĐE
đelek
21:53 08.02.2014.

Dešava se!!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:05 09.02.2014.

Mladen je legenda i ima dobre pjesme. Nije razbijao naše aute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije