Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO TOMASOVIĆ

Hrvatski kantautor nagrađen u Makedoniji

marko tomasović
Foto: PR FOTO
02.11.2015.
u 12:00

Tomasović je na festivalu Evrofest u Skoplju dobio nagradu za životno djelo, za izuzetan doprinos balkanskoj pop glazbi

Hrvatski kantautor Marko Tomasović ovog je vikenda u Skoplju nagrađen izuzetno vrijednim priznanjem. On je na cijenjenom makedonskom festivalu Evrofest dobio nagradu za životno djelo, za izuzetan doprinos balkanskoj pop glazbi. Osim njega nagrađeni su i bugarska pop legenda Zahari Černev i svjetski poznati trombonist, Makedonac Kiril Ribarski. Inače, Tomasović je drugi Hrvat koji je osvojio ovu nagradu. prije njega to je uspio i Alen Slavica.

– Iznenadio me poziv iz Skoplja, premda sam znao da me u Makedoniji dosta slušaju. Na mojoj Facebook-stranici prati me 390 tisuća ljudi, a među njima je puno Makedonaca.

Izuzetno sam počašćen ovom nagradom – kazao nam je Tomasović, koji je u Skoplju pjevao pjesmu "Navika", tijekom koje su ga nekoliko puta prekidali pljeskom.

– Makedonci najviše vole pop balade pa je i tu možda ključ moje popularnosti. Rekli su mi i da izuzetno cijene moje pjesme za druge pjevače, a pogotovo suradnju sa Zdenkom Kovačićek – kazao je Tomasović i dodao kako je njegov nastup pobudio interes medija iz drugih zemalja pa su se tako za njega zainteresirali i Bugari, kojima se posebno svidjela "Navika".

Festival Evrofest trajao je dva dana, a u natjecateljskom djelu nastupila je 17-godišnja Sandra Smiljanić, koja je s pjesmom "Još mi fali tvoje sve", za koju je Tomasović napisao glazbu, osvojila treće mjesto žirija, u konkurenciji pjevača iz nekoliko europskih zemalja.

>> Pročitajte pismo koje je predsjednica napisala autoru svoje najdraže pjesme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije