Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudio napad u parizu

Dino Merlin: Kao musliman, osjećam sram i duboki prijezir prema počiniteljima

Dino Merlin
Foto: PR FOTO
1/4
08.01.2015.
u 10:25

– Kao musliman, osjećam sram i duboki prezir prema počiniteljima koji, čineći zlo, izdaju sve vrijednosti na kojima počiva moja vjera – napisao je na svom službenom profilu glazbenik

Zločin kakav Francuska ne pamti jučer je zgrozio svijet. O strašnoj tragediji u kojoj su trojica, navodno radikalnih islamista, počinila masakr u redakciji satiričnog lista Charlie Hebdoa na svom službenom Facebook-profilu oglasio se Dino Merlin koji je užasnut počinjenim stravičnim događajem.

"U potpunosti osuđujem današnji zločin nad novinarima u Parizu. Kao musliman, osjećam sram i duboki prezir prema počiniteljima koji, čineći zlo, izdaju sve vrijednosti na kojima počiva moja vjera. Ni ja niti moja vjera nemamo ništa zajedničko s ubojicama. Iskreno suosjećam s obiteljima žrtava", napisao je pjevač. 

Podsjetimo, naoružani muškarci upali su u redakciju lista Charlie Hebdo i otvorili vatru. U njihovu napadu ubijeno je dvanaestero ljudi, a jedanaest ih je ozlijeđeno. Navodno su se uz pucnjeve čuli i uzvici "Allahu akbar" (Bog je najveći) i "Osvetili smo proroka".

 

>>Pobili gotovo cijelu redakciju i zaurlali uglas: Osvetili smo Proroka

>>Svijeće, cvijeće i poruke 'Ja sam Charlie' za poginule u pariškom masakru

Komentara 18

DU
Deleted user
10:41 08.01.2015.

Ovo malo "daje" na čuvenu sjednicu CK KP Crne Gore kad su osudili upad Crvene Armije u Mađarsku pa kad su upitali što će biti ako oni ne poslušaju njihove zaključke i ne povuku se, onda slijedio odgovor: Sjutra ćemo onda opet da se sastanemo i da razmotrimo situaciju u Mađarskoj! Na Balkanu se tradicionalno jedno misli, drugo govori, a treće radi - u novijoj epohi, a četvrto se piše na Facebooku.

CI
cinbenik
10:51 08.01.2015.

Nije lose Dino,ali zasto nisi i prije...........Zna se koliko su muslimani u BiH,takodje kumovali,i prihvatili takav nacin vjere,u kojoj muslminae nitko nesme da "bije"i da moze neka druga vjera biti gdje su oni,ali traze da bude svugdje da je ijedan muslina.........Nasi muslimani su ,normalni i uredu,dok ih malo nije zatrovao i Alija,pa efendija Ceric....njihovo trovanje je najvise kostalo Muslinae..........Stradalo je oko 100000,a pojavom nacionalizama,kako muslimanskih,tako Hrvatskih,a posebno Srbskih.....Cinjenica je da su muslimani vodili jedan od najpostenih ratova,dok se nisu pocele formirati "muslimanske" brigade,pa "mudzaidini"..Dok su cestiti muslimani branili svoja ognjista,bez ikakve pomoci Alije,on je odobravao i formirao takve jdinice,koje skoro nikako nisu pomogle u spasu Musloimana Sarjeva,a posebno poDrinja,gdje ih je najvise stradalo,a kamoli Posavine gdje SDA i Alija nije imao pojma kako izgledaju ratne prilike.........naravno sve je to on poslije "pomuslimanio",pa su zajednice uspjehe muslimana i Hrvata u Posavini,Tuzli....Sarajevu,a po dogoboru HDZea i SDA,retroaktivno razvrstali u pripadnike jednih i drugih i tako poceli odredjivati ratne ciljeve mrtvim braniteljima a da ovi nisu imali pojma da su ratovali za SDA i HDZe BiH...Cak si dino i ti velicao Aliju u svim pjesmama,i ona nije losa kao pjesma,ali je dalo poticaj Vehabijama da se omasove,na stetu muslimana BiH........kao javna osoba mora si prije osuditi vehabiska djelovanja i divljanja po Srajevu,gdje oni hodaju i napadaju svakoga ko se neponasa muslimanski,a posbeno normalno zabavljanje omladine....Cak se nije ni pisalo o tome ,o napadama vehabija na zaljubljenu djecu u Sarajeva,ali i drugih mijesta...Tako su vehabije postale "najvece" BiH patriote samo zbog vjere,a najmanje su bili bitni u ratu..tamo gdje su bili pravili su zlocine uz pomoc stranih mudzaidina",tako sramotili posten muslimanski zivalj BiH,...Naravno da im je islo na ruku Srbski nacionalizam,ali i Hrvatski,pa su oni kao jedino opravdanje u obrani Muslimana BiH,a nigdje ih nisu obranili Vehabije.......Ipak Dino bolje ikada nego ikada.........Pozdarv svim normalnim muslimanima u BiH.......

KI
kimi
11:44 08.01.2015.

Ni jedna vera u izvornom obliku pa ni islam ne propagira nasilje ali na žalost najveća *ranja su činjena u ime vere odnosno unjenom krivom tumačenju još od krstaških ratova pa do poslednjih događaja. Najopasnije je kada čoveka ubediš dada će mu njegov Bog ili Alah oprostiti i nagraditi ako u "njegovo ime" učini ovakve i slične monstruozne stvari i time mu eliminišeš urođeni strah od sopstvene smrti i greha počinjenog ubistvima drugih najčešće nevinih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije