Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katastrofa u blagajni

Vijeće Milne izglasalo nepovjerenje SDP-ovom načelniku Loziću

Frane Lozić
Ivana Ivanović/PIXSELL
23.04.2014.
u 14:47

Tvrtka Hansden Dalmatico sjela je na račun Općine s potraživanjem od 11 milijuna kuna, jer je 5 milijuna platila za parcelu koju ju načelnik opet prodao, a kamate su premašile glavnicu.

Općinsko vijeće Milne izglasalo je nepovjerenje načelniku Frani Loziću (SDP), zbog izvanrednog stanja u Općini, koje je nastalo zbog blokade općinskog računa na iznos viši od 11 milijuna kuna, kao i zbog nepodmirenih obveza koje premašuju dodatnih 5 milijuna kuna.

Od Ministarstva financija zatražit će revizija poslovanja, a donesena je odluka da se protiv načelnika Frane Lozića podigne kaznena prijava radi zlouporabe položaja i ovlasti.  Inače, Lozić je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog dvostruke prodaje zemljišta Češki kamp. Tvrtka Hansden Dalmatico sjela je na račun Općine s potraživanjem od 11 milijuna kuna, jer je 5 milijuna platila za parcelu koju ju načelnik opet prodao, a kamate su premašile glavnicu.

Izglasavanje nepovjerenja načelniku Općine u našem političkom sustavu ne znači puno. "Srušiti" ga mogu jedino ako mu ne izglasaju proračun, a tu će priliku imati tek krajem godine. Bit će mu teže, ali smijeniti ga se može jedino na referendumu koji ne može biti raspisan u prvoj godini mandata. Osam vijećnika Milne glasalo je za nepovjerenje Loziću, jedan je bio suzdržan, a samo je jedan vijećnik bio protiv, što znači da ni njegovi SDP-ovci (kojih je trojica) nisu stali uz njega.

>>Frane Lozić tvrdi da nije kriv što je Češki kamp dva puta prodan

>>SDP-ov načelnik općine Milna osuđen na 2 godine zatvora!

Komentara 2

LI
Livi
15:03 23.04.2014.

Jovanovicu, javi se, javi se! Sta kazes o postenju tvoje partije. Ovaj ne samo da je "zlocinac" nego je i neinteligentan. Ili je mislio da ce ga zastiti M. Bajic ili je mislio da je 5 milijuna kuna nekim strancima beznacajna svotica novca.

NE
nenadbat
17:41 23.04.2014.

A šta kaže drug Nenad Stazić,nešto se u zadnje vrijeme smirio,izgleda da se uplašio.Partija je sve tanja i tanja,nema više ljetovanja za 7 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije