Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Divlja gradnja'

Kreće rušenje bespravnih objekata na Viru, Dugom Otoku, Plitvičkim jezerima...

gradnja
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/17
25.11.2014.
u 11:08

Jake policijske snage okružile su područje na kojem je investitor sam uklonio najveći dio montažne građevine izgrađene prije nekoliko godina tik uz more

U Arbanasima u Zadru jutros je započela akcija Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koju je prije dva tjedna najavila ministrica Anka Mrak Taritaš.

Jake policijske snage okružile su područje na kojem je investitor sam uklonio najveći dio montažne građevine izgrađene prije nekoliko godina tik uz more. Još uvijek se odvoze stvari iz objekta, a a sve protječe mirno. Investitor je vjerojatno zbog činjenice da bi rušenje u režiji ministarstva koštalo višestruko više, sam uklonio i uklanja dio objekta, Objekt se nalazi uz jedan od najpoznatijih zadarskih kafića.

Da je riječ o akciji rušenja koje je najavilo Ministarstvo iz ministarstva nam još nisu potvrdili, no da je upravo riječ o tome i da je od njih zatražena asistencija potvrdili su nam u zadarskoj policiji. Još uvijek se očekuje izvješće ministarstva.

U kafiću kraj objekta koji je trebao biti njegov svojevrsni produžetak su nam rekli da je jednom od vlasnika jako pozlilo prije nekoliko dana u vrijeme dok su investitori sami započeli s uklanjanjem dijela objekta.

Inspekcija je izašla na teren i vjerojatno jedan od predstavnika ili zastupnika investitora moli inspekciju da odgodi  rušenje preostalog manjeg dijela do trenutka, kako smo čuli, dok investitor ne izađe iz bolnice i ne riješi pitanje gdje će odvesti inventar.

 - Ovdje nema nikakave bune i sve će biti uklonjeno. Samo pustite da se čovjek malo oporavi i izađe iz bolnice da mu se ne dogodi još veće zlo, rekao je jedan od prijatatelja investitora inspektorima.

Građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja nastavlja akciju uklanjanja bespravno sagrađenih objekata na području Zadarske i Ličko-senjske županije - izvjestili su iz Ministarstva dodajući da je danas u planu je uklanjanje dviju poslovnih prizemnica ugostiteljske namjene u Zadru.

- Navedenim građevinama odbijen je zahtjev za leglaizaciju jer se nalaze na pomorskom dobru. Prema zadnjim informacijama investitor je sam započeo s uklanjanjem, te će inspekcija pratiti tijek rušenja i ako bude potrebe angažirati ugovornu tvrtku. Uz objekte koji se danas uklanjaju, u ovoj fazi u planu je rušenje više bespravno sagrađenih objekata na područjima otoka Vira, Privlake, Dugog Otoka te Plitvičkih Jezera. Inspekcija će ovih dana obići te objekte da se uvjeri da li je netko od vlasnika započeo sam s uklanjanjem, te će se s njima dogovoriti dinamika rušenja koju moraju poštovati - istakli su iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

>> Za mjesec dana bageri opet kreću u rušenje bespravnih građevina

Ključne riječi

Komentara 3

KO
kontrasvegaisvakoga
10:00 25.11.2014.

super...on si je lijepo sazidao do mora jer mu je to baš nekako super izgledalo...a čemu će njemu građevinska dozvola pa to je njegova obala, njegovog mora.

TT
tik tak
09:33 25.11.2014.

Katastrofa!!!

MI
Milutin
10:31 25.11.2014.

gde bas prvo na siptare, bracu, bruka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije