Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultra europe festival

Partijaneri će u pet dana u Splitu 
i Hvaru potrošiti 
15 milijuna eura

Ultra Europe Festival
Ivo Čagalj/PIXSELL
14.07.2014.
u 21:26

Značaj Ultra festivala je višestruk. Reklamiramo Split, postajemo značajno odredište mladih, a financijski efekt je značajan, napominje Ivo Baldasar

Nakon tri dana Ultra Europe Festivala na splitskom Poljudu, u ponedjeljak je uslijedio dan stanke, a danas se partijaneri sele na Hvar, na Ultra Beach Party.

Rekordan broj sudionika, više od 55.000 mladih, zbog Ultre došao je u Split. A osim što plešu i šetaju, spavaju, jedu i piju, jednom riječju troše, što je razlog da Splićani zadovoljno trljaju ruke brojeći novac.

Zarada će biti veća od prošlogodišnje, s obzirom na to da Ultra traje dva dana dulje, pa bi se procjena Županijske turističke zajednice da će partijaneri potrošiti 15-ak milijuna eura lako mogla ostvariti. Izračunali su to na temelju podataka o prosječnoj potrošnji od 55 eura po gostu, uz pretpostavku da će ih većina boraviti u Splitu i Hvaru pet dana, koliko Ultra traje, ali s obzirom na to da je riječ o populaciji koja se došla zabaviti i spremna je potrošiti, zarada bi mogla biti i veća.

– Svi koji smo sudjelovali u organizaciji, iznimno smo zadovoljni nakon tri dana Ultre na Poljudu. Pohvalu zaslužuju sve službe, ali najviše se želim zahvaliti djelatnicima Hitne medicinske pomoći, KBC-a i policije – kaže splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zadovoljan što nije bilo većeg broja mladih pod utjecajem droga i značajnijeg remećenja javnog reda i mira, kao ni uništenja imovine.

– Značaj Ultra festivala za Split je višestruk. Prvo, reklamiramo grad, postajemo značajno odredište za mlađu populaciju, koja će se sigurno vratiti, a financijski efekt bit će značajan. Prerano je govoriti o brojkama, ali evidentno je na svakom koraku da se potrošnja u Splitu povećala. Festival još traje, podvući ćemo crtu kada sve prođe – kaže Baldasar.

Zadovoljni su i u splitskoj policiji koja je tijekom Ultre zaplijenila veću količinu ecstasyja, kokaina, speeda i marihuane. Protiv osam osoba podnijeli su kaznene prijave zbog dilanja, ukupno su priveli 200-tinjak ljudi, od kojih je 167 prekršajno kažnjeno zbog zloporabe droga. Intervencije Hitne pomoći uglavnom su bile vezane uz pijanstvo, utjecaj droga i lakše ozljede, ali nije bilo ozbiljnijih slučajeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije