navigacija Dalmacija 3
U Rijeci i okolici

Maškare preuzele vlast i objesile svoje puste

Na Kastavštini imaju tri pusta - Remetinčića kojega prati “Rešt transport wagen”, Petešića i Mladena Nagrljenovića, u Opatiji je krivac za sve Konzumnist, u Matuljima dvospolac Jadranko Kander

Maškare preuzele vlast i objesile svoje puste

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Karnevalske zastave podignute su u ponedjeljak navečer, na dan Sv. Antuna ili Antonju, kako se u Primorju naziva taj blagdan, u mjestima u riječkoj okolici, od Grobinštine i Kastavštine do Liburnije i riječkog Zameta. Maškare su preuzele vlast, načelnici su im predali ključeve svojih općina i gradova, a karnevalske su skupine predstavile svoje “mesopuste”, krivce za sve nedaće, koje će na kraju maškaranog ludovanja spaliti. 

Koliko maškare prate i na svoj se način rugaju aktualnim političkim i društvenim zbivanjima u svojim sredinama, ali i šire, svjedoče upravo njihovi mesopusti. Na Kastavštini tako imaju tri pusta - Remetinčića kojega prati “Rešt transport wagen”, Petešića i Mladena Nagrljenovića, u Opatiji je krivac za sve Konzumnist, u Matuljima dvospolac Jadranko Kander, u Jelenju je pustić Mate ove godine u liku ravnatelja Hogwarts akademije, a na riječkom Zametu će sve zlo što nas je snašlo glavom platiti vječni pust Mate.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija