Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Rijeci i okolici

Maškare preuzele vlast i objesile svoje puste

rijeka, maškare (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
18.01.2011.
u 13:34

Na Kastavštini imaju tri pusta - Remetinčića kojega prati “Rešt transport wagen”, Petešića i Mladena Nagrljenovića, u Opatiji je krivac za sve Konzumnist, u Matuljima dvospolac Jadranko Kander

Karnevalske zastave podignute su u ponedjeljak navečer, na dan Sv. Antuna ili Antonju, kako se u Primorju naziva taj blagdan, u mjestima u riječkoj okolici, od Grobinštine i Kastavštine do Liburnije i riječkog Zameta. Maškare su preuzele vlast, načelnici su im predali ključeve svojih općina i gradova, a karnevalske su skupine predstavile svoje “mesopuste”, krivce za sve nedaće, koje će na kraju maškaranog ludovanja spaliti. 

Koliko maškare prate i na svoj se način rugaju aktualnim političkim i društvenim zbivanjima u svojim sredinama, ali i šire, svjedoče upravo njihovi mesopusti. Na Kastavštini tako imaju tri pusta - Remetinčića kojega prati “Rešt transport wagen”, Petešića i Mladena Nagrljenovića, u Opatiji je krivac za sve Konzumnist, u Matuljima dvospolac Jadranko Kander, u Jelenju je pustić Mate ove godine u liku ravnatelja Hogwarts akademije, a na riječkom Zametu će sve zlo što nas je snašlo glavom platiti vječni pust Mate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije