Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Župan Tolušić Roks kriv je za uvredu, mora platiti 5585 kuna

HDZ,rox
Marija Lovrenc/VLM
13.09.2011.
u 13:24

Sud je za uvredu, potkrijepljenu citatima komentara, župana Tomislava Tolušića Roksa proglasio krivim jer je „uvrijedio drugoga putem medija".

Župan Tomislav Tolušić (HDZ), koji je pod nadimkom Roks pisao komentare na lokalnom portalu Virovitica.net i na taj način se obračunavao s neistomišljenicima, kriv je za kazneno djelo uvrede, odlučio je Općinski sud u Virovitici u postupku koji je vodila sutkinja Jasna Delić Janković. Župana Tolušića, odnosno Roksa, u ožujku ove godine privatnom tužbom za dva kaznena djela, uvredu i klevetu, tužio je sudski građevinski vještak Božo Milivojević (SDP) iz Slatine.

Božo Milivojević, koji je pod nadimkom Mišo111 godinama na istom portalu pisao komentare i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić "zaratili“ su se lani oko slučaja starog četiri godine. Božo Milivojević 2007. godine za potrebe virovitičke Opće bolnice radio je procjenu triju stanova koje koriste liječnici i koji su trebali ići na prodaju.

Roks je u komentarima zbog kojih je završio na sudu Božu Milivojevića u tom konkretnom slučaju nazvao „običnim lopovom“ te da „navodno uzima pinku“, aludirajući da namješta cijene stanova ispod tržišnih cijena, da je „banda lopovska“, a kao dokaz prozivkama u komentarima iznosio je rezultate procjena koji su poslovna tajna. Smatrajući da mu je time uništen ugled, povrijeđena čast i rezultati višegodišnjeg rada stavljeni pod upitnik, Božo Milivojević (67) tužio je Roksa, odnosno župana.

Sud je na glavnoj raspravi odbacio optužbe za klevetu. No za uvredu, potkrijepljenu citatima komentara, župana Tolušića Roksa proglasio je krivim jer je „uvrijedio drugoga putem medija, zbog čega su uvrede postale pristupačne većem broju ljudi i time počinio kazneno djelo protiv časti i ugleda“. Odredio mu je novčanu kaznu u iznosu od deset dnevnih dohodaka, odnosno ukupno 5585 kuna.

Božo Milivojević, koji je prije suđenja najavio da ga ne zanima novac i da bi od tužbe odustao da je samo dobio ispriku od župana T. Tolušića, odbio je komentirati slučaj do pravomoćnosti presude. Novac će, rekao je samo, dati u dobrotvorne svrhe. Župan Tomislav Tolušić Roks također je odbio komentirati presudu do njezine pravomoćnosti. Obojica su najavila da će se na presudu žaliti.

>>Da, baš ja sam Roks i stojim iza svake riječi koju sam napisao

Ključne riječi

Komentara 2

DR
drug
03:45 14.09.2011.

A sta je sa lipama

OB
-obrisani-
17:13 13.09.2011.

ovo je definitivno ZBOGOM DEMOKRACIJI I DRŽI JEZIK ZA ZUBIMA, jer se vratilo doba najcrnjeg jugoslavenskog mraka, kad je čovjek istinu morao šaputati i bojati se da ga tko ne čuje! ZBOGOM DEMOKRACIJO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije