Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Suhi led

USKOK proširio istragu, Ljubića i još dvojicu sumnjiče da su si pribavili oko milijun kuna

Zvonimir Šostar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/7
23.05.2016.
u 15:44

Aferom Suhi led, osim spomenute trojice, obuhvaćeno je još nekoliko osoba, među kojima je i Zvonimir Šostar, bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo

U aferi Suhi led, USKOK je donio rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv trojice osumnjičenika – Davora  Ljubića, Gorana Žonje i Jurice Vrusa, a sumnjiči ih se za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Istraga je proširena na osnovi kaznene prijave koju je podnio porezni USKOK, a trojku se sumnjiči da su ispostavljali fiktivne račune za usluge koje nisu obavljene.

Novac je uplaćivan na račune trgovačkih društva s kojima je osumnjičeni trojac povezan, a zatim je novac podizan. Osumnjičenici su dio zadržavali za sebe, a dio novca upotrebljavali su za poslovanje  spomenutih društava. USKOK  sumnja da su si na taj način pribavili oko milijun kuna, dok je poduzeće Davora Ljubića Ekotours oštećeno za oko dva milijuna kuna. Sve navedeno događalo se od siječnja do prosinca 2015.

Ljubić i Žonja sumnjiče se i da su u istom vremenu pokušali umanjiti porezne obveze Ekotoursa i to tako da su krivo prikazivali iznose u poslovnim knjigama. Na taj način, proračun je oštećen za oko milijun kuna neplaćenog PDV-a i poreza na dobit. Aferom Suhi led, osim spomenute trojice, obuhvaćeno je još nekoliko osoba, među kojima je i Zvonimir Šostar, bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo.  Kao i Ljubić i Žonja, i Šostar je u istražnom zatvoru gdje čeka da se riješi njegova  žalba, a nakon što je sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda odredila da spomenuta trojka za obranu sa slobode treba položiti jamčevinu od ukupno 15 milijuna kuna. 

>> Šostaru određen istražni zatvor, sumnjiče ga da je od Ekotoursa dobio darove vrijedne 240.000 kuna

Komentara 12

Avatar maxist
maxist
17:11 23.05.2016.

Bogat je naš jezik...pa se sada za drpil veli -pribavil, za cigu-rom, za pedera-gay, za lopinu iz privatizacije-poduzetnik........divan je taj novokompinirani stil i jezičina

SS
sokac sa drave
16:24 23.05.2016.

Odgovor Hrvatini N.Tesla.U pravu si rodijace pa znas da smo skupa sa tobom bili u komunistickoj partiji ali smo na vrijeme kao i svi posteni komunisti presli skupa sa ocuhom domovin u HDZ.Tu pod firmom domoljuba se lakse pljackaju priglupii Hrvati.Sto se tice suda malo morgen.Puno pozdrava iz Sirokog i Klobuka.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
17:28 23.05.2016.

nije to nikakva novost ni vijest, znamo da se kralo, znamo da se krade, znamo da se za krađu ide u zatvor, znamo da većina ne ide u zatvor, znamo da još nema ozbiljne pravomoćne presude, ne znamo dali su ovo krupne ili sitne ribe, ..i hoće li biti kažnjeni,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije