Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA POLICIJE I TUŽITELJSTVA

Uhićeno više osoba, među njima i Sandro Stipančić, koji je pod istragom zajedno s Mamićima

vinkovci uhićenje
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
14.12.2016.
u 10:29

Policija je tijekom dana pretraživala poslovne prostore i kuće uhićenika, a kada pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni u tužiteljstvo na ispitivanje.

Više osoba, među kojima je i kako neslužbeno doznajemo Sandro Stipančić, uhićeno je tijekom jutra na području Zagreba. Riječ je o zajedničkoj akciji tužiteljstva i policije, koje postupa temeljem kaznene prijave koju je podnio porezni USKOK, a uhićenici se sumnjiče za više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminala.

Stipančić je inače obuhvaćen i istragom koja se vodi protiv Zdravka, Zorana i Marija Mamića, Damira Vrbanovića, Igora Krote i Nikkyja Vuksana, a u kojoj ih se sumnjiči za izvlačenje oko 80 milijuna kuna iz Dinama. Ta je istraga pokrenuta lani, kada je Stipančić bio i uhićen zbog sumnje da je preko jedne od svojih off-shore tvrtki izvlačen novac od transfera Dinamovih igrača.

Kako se neslužbeno doznaje, Stipančić se s ostalim uhićenicima i sada sumnjiči za poslovanje preko fiktivnih računa, a u tim poslovima državni je proračun oštećen za nekoliko stotina tisuća kuna, dok su si Stipančić i ostali pribavili imovinsku korist od nekoliko milijuna kuna. Policija je tijekom dana pretraživala poslovne prostore i kuće uhićenika, a kada pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni u tužiteljstvo na ispitivanje.

>> Šestorica uhićena zbog sumnje u krijumčarenje 20 tona duhana

Komentara 3

DB
Damirveza.Berlin
14:19 14.12.2016.

Velik broj ids-ovaca je povezan sa Sandrom Stipančićem, Kajin je o tome puno pisao i tražio da uskok reagira, baš me zanima jesu li se Kajinu ispunile želje ili uskok opet selektivno zaobilazi ids-ovce i sdp-ovce u Istri.

ST
strsljen2013
12:55 14.12.2016.

Citiram gorenapisani tekst: "Stipančić je inače obuhvaćen i istragom koja se vodi protiv Zdravka, Zorana i Marija Mamića, Damira Vrbanovića, Igora Krote i Nikkyja Vuksana ". Dodati ne smijem ništa jer će me kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije