Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao i Markač

Branitelji organizirali skup podrške za Klemma: 'Doživjeli su to kao provokaciju'

Skup podrške Josipu Klemmu
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/12
Autori: Ivana Jakelić, Ivanka Toma, Marina Borovac
16.04.2014.
u 23:18

Josipa Klemma sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti, čime si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3,244.121,73 kuna

Nakon vijesti da je uhićen Josip Klemm u kasnim večernjim satima predstavnici HVIDR-e, kao i brojnih braniteljskih udruga, okupili su se u Domu specijalne policije na Trgu žrtava fašizma kako bi dali podršku bivšem specijalcu i dogovorili sve daljnje korake. Na sastanak je pristigao i general Mladen Markač, kao i odvjetnik Branko Šerić.

– Uhićenje Klemma doživjeli su kao provokaciju. Stigao sam kako bi im prenio poruku samog Klemma koji moli da se raziđu u miru – poručio je odvjetnik.

Šef Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i vlasnik zaštitarske tvrtke Josip Klemm uhićen je danas poslijepodne. Sumnjiči ga za zloupotrebu položaja i ovlasti, čime si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3,244.121,73 kuna. Istražitelji su pretražili njegov dom i poslovne prostorije.

Kao Klemmov pomagač prijavljen je Radovan Štetić. Njemu se svojedobno sudilo u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije. U posljednje vrijeme spominjalo ga se kao osobu koja je ustrojila prevarantsku skupinu u kojoj je bio i Saša Burušić, sin načelnika PU zagrebačke. Ta zločinačka grupa bavila se prevarama izdajući račune za usluge koje nikada nisu obavljene te za robu koja nikada nije plaćena. Štetić se nagodio s Uskokom pa je osuđen na tri godine zatvora i trebala mu je biti oduzeta imovina od više stotina tisuća kuna. On jučer nije uhićen, i to vjerojatno zato što istražitelji nemaju pojma gdje se nalazi.

Slučaj od 2005. do 2007.

Klemma se sumnjiči da je preko poduzeća koja je osnivao Štetić od početka 2005. pa do sredine 2007. godine izvlačio novac izdajući račune za neobavljene usluge. Policija i tužiteljstvo istražuju za što je Klemm novac koristio.

Prije nekoliko tjedana Klemm je bio ispitan u Uskoku. Navodno je tužitelje zanimala njegova uloga u transferu košarkaša Darija Šarića u KK Cibona iz KK Zagreb. Koliko je poznato, Klemm je posudio više od četiri milijuna kuna da Cibona plati odštetu klubu za koji je do tada igrao.

MUP je priopćio da su izvidi Ravnateljstva policije, Porezne uprave i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu trajali nekoliko mjeseci. Tim je izvidima utvrđeno da je Klemm nalagao neosnovana plaćanja, a da je Štetić pronalazio osobe u drugim firmama koje su bile voljne izdati račun za neobavljene usluge.

>>USKOK istražuje Šarićev transfer u Cibonu

Komentara 195

DU
Deleted user
18:58 16.04.2014.

Da nije istina bilo bi smješno, samo budala može popušiti ovakovu lakrdijašku, nelogičnu i sramotnu optužbu. Ispada da je krao od sebe, a za razliku od Linićeve kuma, kuma Šegona, Vrhovnika, Ježića i inih drugih partijskih kumova koji kradu od države, zapravo od nas

MM
mad.max
18:41 16.04.2014.

Kada čovjek vidi godinu počinjenja, sve mu je jasno. Stvarno je cilj ove vlade zatrti sve što domoljubno diše.

DU
Deleted user
18:51 16.04.2014.

Teška glupost od optužbe, radi se o klasičnom jugo-obračunu sa nepočudnim subverzivnim elementima i klero-fašistima. Za nadati se da će nalogodavci ovakovih sramotnih optužbi završiti u Remetincu kad dođe NARODNA vlast, za razliko od ove nenarodne, nadnaravne i pljačkaške

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije