Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100-tinjak vatrogasaca na terenu

U Splitsko-dalmatinskoj županiji gorjelo na devet mjesta

vatrogasci
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
27.01.2017.
u 08:50

Gorjelo je u Kostanjama, Radošiću kod Kevine jame, Dugobabama, Postinjama Gornjim, Kučićima, Lovreću, Merćepima, Neoriću i u Vrbi, a opožareno je nisko raslinje, borova šuma, trava te makija

Na devet mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji su tijekom četvrtka buknuli požari od kojih su svi ugašeni osim jednog, a opožarena površina je oko tridesetak hektara, doznaje se u petak u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Prvi požar je buknuo oko 10 sati, a posljednji u 22,50 sati. Gorjelo je u Kostanjama, Radošiću kod Kevine jame, Dugobabama, Postinjama Gornjim, Kučićima, Lovreću, Merćepima, Neoriću i u Vrbi, a opožareno je nisko raslinje, borova šuma, trava, te makija.

Požare je gasilo ukupno stotinjak vatrogasaca sa 25 vozila, dok je najviše posla bilo u Radošiću gdje se vatra brzo širila, pa je vatrogascima u pomoć stigao kanader. U Kučićima je gorjelo više manjih požara uz cestu, no gasitelji su te požare ugasili bez većih problema.

Zbog nepristupačnog terena, teških vremenskih uvjeta i temperature koja se sinoć u mjestu Vrba nedaleko od Ogorja spustila do - 4 stupnja, a s obzirom na to da u blizini požarišta nema kuća, gasitelji su cijelu noć vatru pratili, te jutros započeli s gašenjem.

Za sada se ne znaju ni uzroci tih požara niti kolika je materijalna šteta.

Komentara 2

FI
Fisherman
10:12 27.01.2017.

Sto sad gori? Pa nisu pasje vrucine.Orepicu a da ipak polovis te Srbe koji nemilice pale pa i po ledu....

RO
Rocky15
14:27 27.01.2017.

bitno da ne gore auti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije