Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobno paljenje peći

Majka (25) i djeca od 4 i 7 godina teško ozlijeđeni u požaru. "Čuli smo da Tatjana vrišti i dotrčali pred kuću"

POžar u kući u Petrijevcima kod Osijeka
Foto: Davor Javorović/POXSELL
1/11
13.11.2016.
u 15:30

"Čistila je peć pa ju je valjda pokušavala upaliti, ne znamo detalje, samo smo gledali kako da djeci pomognemo", pričaju susjedi i očevici

– Čuli smo da Tatjana vrišti i dotrčali pred kuću, već su sve četvero bili uspjeli izaći iz zapaljene sobe u dvorište. Djeca su plakala i vikala da ih boli i peče – opisuje Ana Prelčec stravičan prizor koji je zatekla u nedjelju oko 9 sati u Strossmayerovoj ulici u Petrijevcima kod Osijeka.

Majka Tatjana V. (25) i sinčići joj Aleksandar (4) i Dean (7) teško su ozlijeđeni u požaru koji je buknuo u njihovu domu jučer ujutro. Zbog težine opeklina, ni sat vremena nakon nesreće stradali su mališani već bili na putu za Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu. I treći sin Tomislav (5) bio je s njima u kući kada je vatra izbila, no prošao je, srećom, bez ozljeda, ali u velikom je šoku.

– Deanu i Aleksandru smo odmah svukli odjeću, umotali ih u mokre plahte i stavili u kadu, kako su nas i uputili liječnici na Hitnoj pomoći. Sve troje su bili pri svijesti, govorili su, ali u strahu i šoku. Nikada neću zaboraviti to jutro – nastavlja Ana, inače prva susjeda i prijateljica nesretne obitelji.

Foto: Davor Javorović/POXSELL

Foto: Davor Javorović/Pixsell

Suprug i otac Dean nije u tom trenu bio doma. – Javili su mi susjedi što se dogodilo pa sam dotrčao. U lošem su stanju. Nisu spavali, bili su budni kada se to dogodilo – ispričao nam je shrvani otac.

Požar su morali obuzdavati vatrogasci, a dojava je i njima i policija stigla u 8.40 sati. Očevidom je utvrđeno kako je požar buknuo kod peći na drva na koju se obitelj inače grije.

– Do požara je došlo zbog nestručnog rukovanja sa zapaljivom tekućinom pri potpali vatre, zbog čega je planula vatra koja se proširila na tu sobu, a dijelom su oštećene i susjedne prostorije – izvijestio je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Da je požar vezan za peć, bilo je odmah jasno i susjedima koji su priskočili u pomoć.

– Tatjana je čistila peć pa ju je valjda pokušavala upaliti, ne znamo detalje, samo smo gledali kako da djeci pomognemo – kazala nam je prije očevida naša sugovornica Ana.

Obitelj se na adresu u Strossmayerovoj doselila, kažu susjedi, prije godinu dana i počela graditi kuću na kojoj građevinski radovi još traju.

– Bila sam u crkvi pa nisam vidjela požar, primijetila sam samo, kad sam se vraćala, Hitnu pomoć kako je proletjela ulicom. Užas! Sređivali su si tu kuću, a kakva ih je nesreća zadesila! – šokirana je bila jedna susjeda.
Stradala obitelj najprije je osječku bolnicu, a nakon brze obrade, mališani su žurno premješteni u zagrebačku Klaićevu.

– Kako je bilo poznato nakon prvih pregleda i pretraga, mlađem dječaku opečeno je 15 posto tijela, a njegov stariji brat zadobio je još ozbiljnije ozljede i u teškom je stanju. Majka je stabilno te ona ostaje na oporavku u osječkoj bolnici.

>>Požar na Firulama: U Splitu izgorio restoran i noćni klub

Komentara 6

Avatar delminium
delminium
10:55 13.11.2016.

Na žalost i tragedije su dio zivota, vjerujem da ovo nece biti tragedija vec ce zavrsiti sretno. Previse se dogadja u Slavoniji pozara, nema godine bez smrtnih slucajeva trovanja co2 ili ovako. Valjda ce opet nekad Slavonija biti bogata i kroz urednije odrzavanje i kvalitetnije instalacije ovakve stvari otici u zaborav.

TH
than
22:19 13.11.2016.

Zapaljiva tekucina pri potpali vatre ?!?!?!?! Tekucina ?!?!?!? Vjerojatno benzin ili nesto slicno i uslijed isparavanja doslo do kurslusa. Samo da djecica prezive i ostanu sa sto manje oziljaka i trauma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije