Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaćao dugove

Tri godine zatvora jer je s računa rodbine uzeo 1,2 milijuna kuna

transakcija, kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.04.2014.
u 18:05

Potkonjak je 16 godina radio u bankarskom sektoru, lani je prešao na direktorsku funkciju u Basler osiguranju, a na objavi presude nije se pojavio

Stjepan Potkonjak (44) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora jer je oko dvije godine s računa svoje rodbine neovlašteno podizao novac, a na taj se način dokopao 1,2 milijuna kuna. Teretilo ga se za ukupno 15 djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava, a sve je priznao i pokajao se, ističući kako je sve za što ga se tereti počinio zbog financijskih problema u kojima se našao.

Potkonjak je 16 godina radio u bankarskom sektoru, lani je prešao na direktorsku funkciju u Basler osiguranju, a na objavi presude nije se pojavio. Obvezao se da će otuđeni novac nadoknaditi svojim rođacima, koji su bili klijenti banke u kojoj je radio. Prema optužnici, sve se događalo od sredine 2006. do sredine 2008., u vrijeme dok je Potkonjak bio direktor poslovnice Volksbanke na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. Teretilo ga se da je s oročenih računa VIP klijenata, među kojima su bili i članovi njegove obitelji, uzimao novac, koji je planirao vratiti.

No otkriven je prije no što je to uspio, a novcem kojeg se na taj način dokopao plaćao je nagomilane dugove za kreditne kartice te automobil.

>> Uhićeni 'humanitarac' Primorac zakladu je oštetio za 14 milijuna kuna!

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:05 23.04.2014.

Fantastično, očigledno je tih 15 djela zloporabe ovlasti i krivotvorenja isprava kao i kaznena prijava bila ona točka koja je presudila da ga se unaprijedi u direktorsku funkciju cijelog osiguranja. Svaka čast... Dobro je znati kakve se karakteristike traže od kandidata za direktora...

AN
ančica
21:43 22.04.2014.

milion godina zatvora i trostruko sve vratiti, nema nikoga da se štedi, kriminal u velikom porastu iz dana u dan ,u današnje vrijeme čovijek nemože ni oka sklopiti .... u sadašnjem životu nikad dosta opreznosti dragi Večernjaci.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije