Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlomila se stijena

U obilasku Plitvica pred očima obitelji pala niz slap od 70 metara i poginula

Plitvička jezera (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
27.07.2015.
u 18:42

Nesretna žena popela se na stijenu kako bi fotografirala prirodu i slapove, no pod njezinim se nogama odlomio komad stijene i ona je pala 70 metara niže u jezero

        Slovačka turistica (54) poginula je u ponedjeljak malo prije podne kada je u obilasku Donjih jezera u Nacionalnom parku Plitvice pala u kanjon s visine od sedamdeset metara. Nesreća se dogodila kada je 54-godišnjakinja skrenula s označene rute i unatoč brojnim znakovima koji posjetitelje upozoravaju da to ne čine stala na rub stijene kako bi fotografirala prirodu i slapove.

U tom trenutku odlomio se komad stijene pod njezinim nogama te je nesretna žena pala u jezero i na mjestu poginula. Slovakinja je u obilasku Plitvica bila s osmeročlanom obitelji.

– Izuzetno nam je žao zbog ove tragedije, a uime svih djelatnika NP Plitvice želio bih obitelji stradale izraziti sućut – kazao je Ognjen Borčić, glasnogovornik NK Plitvica. Na sličan način 2007. godine stradao je bračni par iz Njemačke. Oni su tada također skrenuli s puta i unatoč upozorenjima da to ne čine prešli ogradu vidikovca. Žena se tada poskliznula i pala u jezero, a suprug je pao s njom jer ju je pokušavao uhvatiti. 

>> Pala s visine od 11 metara i slomila nogu

Komentara 29

AT
Atanazije
15:34 27.07.2015.

Jedan mi je Čeh rekao da im se to ne događa samo u Hrvatskoj, nego i drugdje, I Poljacima također, a bome i nama češće nego drugima. Nismo naučeni poštovati procedure, striktno se držati pravila. To je. Poljak je pao s klisure u Irskoj iako piše da se ne izlazi izvan ograde. Vjetar ga je otpuhao. Mi svi mislimo da su zabrane protiv nas, umjesto da su za našu sigurnost. Tako je i na hrvatskim prometnicama, ne poštuju se znakovi i fora ih je kršiti. Nismo drugačiji od Čeha, samo Česi na moru su pravi kontinentalci koji ne poznaju tu klimu ni prirodu i ne razmišljaju o opasnostima.

OS
osica
16:52 27.07.2015.

Otkud bila da bila. Sirotica platila godišnji životom. Tužno je kad je s puovanja na koje jei došla uživati , voze kući ovako. I ona ima svoju obitelj, prijatelje...

MR
MRUDante
16:21 27.07.2015.

Na jednom drugom portalu je Slovakinja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije