Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA KOD DUBROVNIKA

U veliku potragu uključen i helikopter, pronađeno još jedno tijelo

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/19
26.04.2017.
u 14:12

Putem obalne radijske postaje Dubrovnik, emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay" upućena svim sudionicima u pomorskom prometu.

U dubrovačkom akvatoriju traje intenzivna potraga za četiri nestale osobe nakon noćašnje teške pomorske nesreće u kojoj su se sudarili brod Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade. Svi unesrećeni na gumenjaku su hrvatski državljani, a prema dostupnim informacijama riječ je o ugostiteljskim djelatnicima.  

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je kako je pronašla tijelo jedne nestale osobe s gumenjaka. Do sada su pronađena tri tijela dok ih se za četiri još traga. Dvije osobe ozlijeđene su u nesreći i prebačene u bolnicu. Jedna osoba puštena je iz bolnice na kućnu njegu.

Jedan od poginulih je Alen Perišić, vlasnik restorana Bowa. On je poznat policiji jer je 2015. godine priveden u Dubrovniku tijekom policijske akcije razbijanja međunarodnog lanca kokaina. Nakon toga su protiv njega odbačene prijave.

Preminula ženska osoba djelatnica je restorana, a na gumenjaku su većinom bili sezonski radnici, najviše njih bilo je iz Slavonije.

Jedan od dvojice preživjelih teške pomorske nesreće Velimir Šetka iz naselja Momići u općini Kula Norinska došao je u danas ujutro svojoj kući, piše Dubrovački vjesnik.

Više pročitajte ovdje.

Brod bio u akciji hitnog medicinskog transporta

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je brod ''Danče'' bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radiopostaje ORP Dubrovnik – radio, emitira se poruka pogibli kategorije ''Mayday Relay" upućena svim sudionicima u pomorskom prometu.

Ministarstvo će, dodaje se, tijekom dana izvijestiti javnost o rezultatima spasilačko-potražne akcije.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je da su u bolnicu primljene dvije osobe, od kojih je jedna teže, a druga lakše ozlijeđena.

"Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac, 1959. godište, koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječenje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno'', rekao je Bekić.

Angažiran i helikopter

Ministar Oleg Butković kazao je kako je područje pretrage veliko i opsežno.

– Pustimo istragu da ide svojim tijekom. O svemu ćete biti obaviješteni. Pustimo da traganje i spašavanje idu svojim tijekom i da sustav funkcionira. Angažiran je i helikopter. Radi se o cijelom kanalu, područje je veliko. No vjerujem da će se ljudi što prije pronaći – kazao je Butković.

Na pitanje kada je bio obaviješten o nesreći, rekao je: – Bio sam obaviješten 15 minuta nakon što se dogodilo i s priopćenjem smo išli oko ponoći iz Ministarstva. Na vrijeme se reagiralo.

Rekao je kako je identitet nekih osoba poznat.

– Identitet nekih osoba je poznat, a nekih nije. Obavijestili smo obitelji unesrećenih. Vjetar je jak, dosta je valova i to sve otežava potragu. Dolazi još brodova i pojačat ćemo potragu. Izrazio sam sućut i ne bih o detaljima – rekao je Butković.

– Netočno je da brod nije bio ispravan. Imao je sve papire i potpuno je bio opremljen. Mi moramo imati takve brodove koji će 24 sata dnevno biti u funkciji. "Danče" je i sada u potrazi zajedno s brodovima policije i privatnim brodovima i brodicama – rekao je Mato Kekez, lučki kapetan.

– Stalno sam u kontaktu s posadom i dobivam sve informacije. Pojačali smo dio posade da bismo mogli osigurati bolje funkcioniranje. Rekli su mi sve o sinoćnjem događaju, ali ne mogu vam reći što – rekao je.

Transportni helikopter Mi-8 MTV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) uključio se u srijedu u potragu za petero nestalih osoba s gumenjaka koji se noćas sudario s plovilom Lučke kapetanije Dubrovnik na području Koločepskog kanala u dubrovačkom akvatoriju – priopćeno je iz Ministarstva obrane RH

>> Jedna osoba lakše ozlijeđena u sudaru brodica kod Šibenika

>> U sudaru gumenjaka i jet skija teško ozlijeđen 14-godišnji dječak

Komentara 55

Avatar Dr Evil
Dr Evil
07:41 26.04.2017.

..."službeni policijski brod" -Zar postoji neslužbeni policijski brod?!? VL svašta ćete nas naučiti.

DU
Deleted user
07:45 26.04.2017.

znaci u punom naletu po noci udario neregistrirani neoznaceni gumenjak mozda i bez svjetla...trgedija..

CH
chupakabra
07:25 26.04.2017.

Koja tragedija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije