Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godinama je seksualno zlostavljao

Silovao unuku (11) i prijetio joj: Ubit ću te kao i baku ako pisneš!

silovanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.12.2013.
u 17:41

Djevojka, kojoj su sada 24 godine, slomila se nakon što joj je umro otac te je sve priznala majci i policiji. Suđenje počinje uskoro

– Ako ikome išta kažeš, pobit ću vas sve, kao što sam ti ubio baku – zaprijetio je djed unuci. Djevojčica je imala nepunih 11 godina, a njemu je bilo 57. Strah je bio prevelik. Natjerao ju je da se svuče. Polegao ju je na pod i silovao. Nije ga omelo ni njezino vikanje ni zapomaganje da je pusti.

Pokušala je pobjeći iz sobe u koju ju je namamio, ali vrata su bila zaključana. Kada je završio s bezumnim činom, otvorio joj je vrata i zaprijetio joj smrću ako samo pisne. Horor scena zbila se u ljeto 2000. u malom slavonskom selu. Stoji to u optužnici koja je protiv djeda podignuta tek ove godine. Žrtva je, u strahu za svoj i živote članova obitelji, šutjela čitavo desetljeće. Njezina je obitelj živjela pod istim krovom s djedom tih godina. Nasrtao je na nju, ispričala je policiji, i mjesecima prije silovanja. Nije propuštao priliku da je, tvrdi, dira po grudima i zavlači joj ruku pod rublje. Događalo se to kada bi ostali sami u kući ili bi je roditelji poslali k njemu da nešto donese.

Snimila razgovor

– Govorila sam “ne”, nije se obazirao – posvjedočila je poslije.

Silovanje je, ispričala je žrtva, ostavilo posljedice i promijenilo joj život. Nikome nije ništa govorila, izbjegavala je djeda. Borila se s traumama, mučile su je noćne more, a pokušala se nekoliko puta i ubiti. Liječila se po psihijatrijskim klinikama. Kada joj je otac umro prije nekoliko godina, psihički se slomila. Završila je ponovno u bolnici. Progovorila je tada i o traumama iz djetinjstva.

Kako bi prokazala djeda, osmislila je plan. Posudila je prijateljev mobitel i nazvala ga. Snimala je razgovor. – Zašto si mi ono napravio? – upitala ga je. Transkript toga razgovora završio je u sudskom spisu. Povjerila se potom i majci, koja je alarmirala policiju. Djed je tijekom obrane upitao zašto je unuka, danas 24-godišnjakinja, šutjela tolike godine ako je sve to istina. Sudski vještaci ocijenili su kako je djevojka sposobna dati vjerodostojan iskaz, a suđenje sada 70-godišnjaku uskoro počinje u Osijeku.

>>Djed silovao unuku (11) nakon što joj zaprijetio ubojstvom

>>Priznao na sudu: Silovao sam tri žene u jednoj noći

Ključne riječi

Komentara 4

JO
jožek2
07:29 07.12.2013.

Zgrožen sam , pa jei i to moguće najbiži krvni rod ,unuka i to napraviti.ako se dokaže da je istina , za taj zločin i smrtna kazna je preblaga, odrezati mu javno genitalije i pustiti da skapava do smrti.

Avatar hrvoje+compa
hrvoje+compa
13:35 07.12.2013.

u tom pitomom slavonskom selu svasta se dogadja.

PE
pejok
19:08 07.12.2013.

Tata je umro e sad dida je tatin tata 70 godina poceo nam je mnogo smetat ali sve je bas na njemu cjelokupna imovina. Ako odemo nemamo nista . Kako da ga se rijesimo dugo smo ja i mama razmisljalele i od jedared upali se lampica blago njima samo kojoj je se upalilo. Do tanko su razradile plan a posto napastovanje i silovanje malodobne osobe i jos roskrvnuce ne zastrjeva nevista i unuka ubise dve muhe jednim udarcem, rijesise se dida i osta sve njima. Jedino mozda prijatelj koji je mobilni dao bude ih u budocnosti malo ucjenjivao a snaci ce se one vec snjime . Ja bih pre rekao da je to tako bilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije