Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin kod gline

Šestorica upadala u kuće i iz oružja s prigušivačem usmrtila 21 osobu

sudnica
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
27.07.2015.
u 07:15

U selu Joševica u prosincu 1991. vojska tzv. SAO Krajine počinila je jedan 
od najbestijalnijih zločina 
u Domovinskom ratu

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da će se optuženima za jedan od najbestijalnijih zločina počinjenih u Domovinskom ratu suditi u odsutnosti jer su optuženi Dušan Žarković (58), Bogdan Jednak (49), George Nashid Kamal (45), Miroslav Malobabić (42) i Dejan Sladović (42) nedostupni hrvatskom pravosuđu. Iako je svima njima određen istražni zatvor i za njima su raspisne tjeralice, do njih se ne može doći jer žive u Srbiji. Sud im je slao pozive, no nitko od optuženih pozivima se nije odazvao. Prema optužnici, Žarković i ostali terete se da su kao pripadnici izviđačko-diverzantske grupe nelegalne paravojne skupine vojske tzv. SAO Krajine 16. prosinca 1991. upali u selo Joševica. Bili su naoružani vatrenim oružjem s prigušivačem te su išli od kuće do kuće.

Ulazili su u kuće te su iz neposredne blizine, hicima u glavu i vitalne dijelove tijela, ubijali sve koje su zatekli. Na taj su način, prema optužnici, ubili 21 osobu, a stravičan zločin uspjela je preživjeti samo A. Š., kojoj su pucali u usta i vrat. Žena je imala teške i za život opasne ozljede, no spašena je stjecajem okolnosti, zahvaljujući naknadno pruženoj liječničkoj pomoći. Većina ubijenih u Joševici bila je starije životne dobi, no usmrćen je i jedan 15-godišnjak te jedan 21-godišnjak. Većina je žrtava ubijena u krevetu na spavanju, kada nisu mogle pružiti nikakav otpor.

>> Mile Paspalj uhićen zbog ratnog zločina u Glinskom Novom Selu

Komentara 63

DD
ddh
07:45 27.07.2015.

Cudno kak kod spomena ovakvih stravicnih i bestijalnih zlocina nema nigdje komentara jednog Pusica, jedne Terselicke ili Pupovca i cetnickog dusobriznika Fotica. A nema ni komentara onog Habulina ili kak se vec zove onaj predsjedniik t,zv. " boraca antifasista" zove. Nema nikakvog spomena niti toga, niti na stotine drugih klanja i ubijanja od strane "brace" s istoka i njihove subrace u Hrvatskoj. A o tome ne govore niti ostali t.zv. "borci za pravdu". A i zakaj bi govorili u tome. Nije ovdje stradao jedan Srbin s puskom u ruci koji je pucao po vojnicima Hrvatske vojske, nego "tamo neki Hrvati" kakvom se terminologijom sluze Pupovci i Fotije.

BJ
Bjelovar112
07:46 27.07.2015.

vučić ne zna ništa o tome ?

DU
Deleted user
07:56 27.07.2015.

Sta se cekalo tolike godine?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije