Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIO OBRANU

Sanader: Ponosan sam na zahtjeve za stan te na sve što sam činio kao predsjednik HDZ-a i Vlade

Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
24.02.2014.
u 11:20

– Ponosan sam na sve što sam činio kao predsjednik HDZ-a i Vlade – rekao je Sanader.

Ivo Sanader u nadopuni svoje obrane obrušio se danas ponovno na Mladena Barišića i njegove iskaze koje je Barišić davao pred USKOK-om i tijekom sudskog postupka.

Kazao je da je USKOK optužnicu nakon podnošenja dvaput činjenično promijenio i svaki put nakon što je Barišić, kojeg je Sanader nazvao USKOK-ovim "konjem za utrku", mijenjao ili nadopunjavao svoje iskaze. Bivši je premijer manje-više ponovio ono što je do sada govorio pa je tako, među ostalim, kazao da nisu točni Barišićevi navodi kako su oni bili prijatelji, da mu je Barišić predao 15 milijuna kuna i tome slično.

"Ponosan sam na podrijetlo koje nije bilo imućno"

Sanader je u svojoj obrani svoje navode potkrepljivao i iskazima svjedoka za koje on smatra da su demantirali Barišićeve navode. Dodao je i kako je rekao nabavnu cijenu svoje zbirke umjetnina koja je nastajala 40-ak godina, a po Sanaderu, vrijednost tih slika, od kojih je neke kupovao, a neke dobivao, je oko 1,9 milijuna kuna. Govoreći o zahtjevima za stan koje je USKOK prošli tjedan predočio kao dokaz, Sanader je rekao da je, ako je USKOK htio dokazati da on 1984. godine nije imao novca kao 1991. godine, u tome i uspio jer tu nema ničeg spornog.

>>Dokazi i Sanaderove molbe za gradski stan

Rekao je da je ponosan na zahtjeve za stan i na svoje podrijetlo koje nije bilo imućno te kako je ponosan i na sve ono što je činio kao predsjednik HDZ-a i Vlade. Ostali su optuženici ostali pri prijašnjim obranama koje su iznijeli, a HDZ je ponovio da ostaje pri imovinsko-pravnom zahtjevu od 50 milijuna kuna jer se smatra žrtvom.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

HDZ i dalje traži 50 milijuna kuna od Sanadera

Vladimir Terešak, pravni zastupnik HDZ-a, rekao je da će, ako sud ne bude o tome odlučivao, HDZ s tim zahtjevom krenuti u sudski postupak. Inače, takav zahtjev nije pravno utemeljen jer je HDZ u ovom postupku optuženik, a prema zakonu u istom postupku ne može se biti i optuženik i oštećenik. Suđenje se nastavlja u srijedu kada bi svoj završni govor trebala iznijeti zamjenica ravnatelja USKOK-a.

>>Ivo Sanader odbio dopuniti obranu pa se predomislio

>>Zar je osramoćeni Sanader uzor Milanoviću

Komentara 28

NE
NeviniJanez
12:52 24.02.2014.

Nedaj se Dr. Ivo i stalno podstići balkansku javnost da si pravi hrvat i bivši heroj balkanskih masa kojemu se pljeskalo, divilo i kojega se uzhičeno podržavalo.

PK
puši kurac
13:18 24.02.2014.

Zakon!!!! ponosan je na pokušaj pljačke, kak je onda tek ponosan na pljačku koja mu je uspjela!!?!

SO
stvarno ojooo eu
16:20 24.02.2014.

Jako indikativan komentar , koji najbliže odgovara stvarnosti ..... Sa jednog hr portala .... . 1965 godine kao dijete sam napustio Hrvatsku, školovao se i vodio dvije tvrtke, moram priznati da sam sve poslove obavljao preko računa tako da prostorastora za muljanje nije bilo. U HDZ sam se krajem 1989 uključio. HDZ i Hrvatska tijekom rata su me samo koštali, nisam ništa tražio nit za uzvrat dobio, osim par pišljivih zahvalnica. Da sam čovjek od istog morala kao Sanader mogao sam miješati u politici, no postavio sam si jednostavno pitanje, mogu li u Hrvatskoj kao političar zaraditi 15.000 Maraka mjesečno? Moj dogovor je bio ne, ostao sam u inozemstvu i bavio se mojim biznisom. Ova nakarada od čovjeka se prsa u svoje Hrvatstvo i priča nama da se vrati kao bogat čovjek. Ma to može svom bratu svećeniku pričati ili sa njim sa oltara. On sin nekog velikog Hrvata, brat svečenik, sestra švora, ma dajte, otišli su u crkvene institucije jer ih čača nije mogao školovati i hraniti.  .. Imam dojam da se gosp. Sanader još nada da će ga izvući oni isti koji su ga i strpali tamo gdje se nalazi. Jer on pravo ne nudi ni jedan valjani dokaz , koji može povući sve te igrače koji su zajedno igrali sa njim. Ovo se ne odnosi samo na hdz kliku , više na ostale ..... Izgleda da je istinita ona , .. Nada , zadnja umire. .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije