Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapalio se dimnjak

Samohrana majka s četvero djece u požaru ostala bez ičega

pozar
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/6
27.11.2013.
u 15:54

U kući se u trenutku izbijanja požara nije nalazio nitko, majka je otišla u vrtić po najmlađe dijete dok su drugi bili u školi

U požaru kuće gdje su stanovali, samohrana majka i četvero djece, ostali su danas rano popodne u Osječkoj ulici u Novskoj, bez krova nad glavom i bez ičega od stvari koje su imali.

Usprkos brzoj intervenciji novljanskih vatrogasaca kojima je trebalo nekoliko minuta od dojave, da dođu na požarište i započnu gušanje, izgorjela je u potpunosti dječja soba, dio susjednih prostorija i znatan dio krovišta.

U kući se u trenutku izbijanja požara nije nalazio nitko, majka je otišla u vrtić po najmlađe dijete dok su drugi bili u školi. Dim u kući su primijetili susjedi, pokušao je gasiti Ivan Madžo, no kako je rekao, vatra je buknula poput šibice. Uspio je izaći iz kuće u posljednji trenutak prije velikog plamena koji je buknu kroz sobu. Zadobio je opekotine po licu, kosa mu je gorjela, pa je zatražio liječničku pomoć.

Glavni vatrogasac, Davor Štimac, kaže da je uzrok požaru, peć na drva od koje se zapalio dimnjak i vatra se proširilo na dječju sobu. Gradonačelnik, Vlado Klasan, je sa svojim zamjenikom odmah došao na mjesto požara, najavio je i pomoć koju će dati grada samohranoj majci u smještaju, a djelatnici komunalnoga poduzeća Novokom, pomoći će u uklanjanju izgorjelih stvari.

>> U gradskom stanu od 2001. Duguju 20.000 kuna za račune

Ključne riječi

Komentara 9

ŠS
Štap sa glavom
09:56 28.11.2013.

Situacija nije niti malo laka. Ali ovaj slučaj neka posluži kao opomena drugina da prekontroliraju svoje dimnjake i peći da se ovako nešto ne ponovi.

Avatar Francetic
Francetic
20:05 27.11.2013.

grozno, treba pitati lokalnog dimnjacara kako je ocistio dimnjak , ako je...

TU
turko
15:18 28.11.2013.

važno je jedino da nije obitelj ostala bez krova nad glavom,več tamo neki pojedinci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije