Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

Pukanićev ubojica probudio se iz kome i može samostalno sjediti, hodati i jesti

Robert Matanić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
09.06.2016.
u 00:15

Robertu Mataniću poboljšalo se zdravstveno stanje nakon što ga je utegom po glavi izudarao Dario Šišaković.

Robert Matanić (38), jedan od atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića, kojeg je u zatvoru teško ozlijedio Dario Šišaković (26), probudio se iz kome i počeo je komunicirati s okolinom. Piše to u nalazu dostavljenom Općinskom građanskom sudu u predmetu u kojem udovica, sin i majka ubijenog Franjića tuže atentatore i traže naknadu štete od oko milijun kuna.

Liječnik iz zatvorske bolnice sud je izvijestio da Matanić može samostalno sjediti, uz nadzor fizioterapeuta hodati po sobi, a može i samostalno jesti zdravom rukom.

– Komunicira govorom, ali nerazgovijetno i to samo na jednostavne upite u smislu da – ne, dobro – loše – piše u nalazu. Ipak, liječnik zaključuje da Matanić nije raspravno sposoban te ne očekuje bitno poboljšanje govornih sposobnosti. Nakon što ga je Šišaković izudarao utegom po glavi, Mataniću je odobren prekid izdržavanja 35-godišnje kazne zatvora.

>>Robert Matanić izudaran ručnim utegom za vježbanje

>>Matanić traži da mu vrate lisice, preklopni nožić i 15.000 eura

Komentara 2

DU
Deleted user
09:26 09.06.2016.

Bas mi ga je zao.

AB
abcdefghij
20:58 09.06.2016.

"Poboljsalo se NAKON sta sta ga je utegom po glavi izudarao Sisakovic".....pa ako je tako neka malo raspali i po crnomemarku da se i njemu zdravlje poboljsa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije